Femeia cu barba, votat de Romania

Femeia cu barba, votat de Romania Mareste imaginea.

"In vremurile din urma, calugarii vor fi ca mirenii, iar mirenii ca dracii", zic Sfintii Parinti, iar Sfantul Varlaam, mitropolitul Moldovei (1632-1653), cunoscand acest lucru, zice: "In vremurile din urma barbatii vor schimba obiceiul dumnezeiesc al demnitatii lor si se vor acoperi cu straie femeiesti, iar femeile vor umbla precum barbatii."

Persoana, nu melodia

Conchita Wurst, dupa numele de scena, Tom Neuwirth, dupa numele sau real, este un tanar travestit in varsta de numai 26 de ani. Numit de presa "femeia cu barba", acesta a reprezentat Austria, la concursul EuroVision, editia din anul 2014, pe care l-a si castigat. Este al doilea transsexual care a castigat trofeul EuroVision.

Eurovision este o competitie cu un public numeros in randul comunitatii internationale de homosexuali (gay). Artisti travestiti sau transsexuali au participat in fiecare an la acest concurs international. In anul 1998, concursul EuroVision, desfasurat in Anglia, a fost castigat de Dana International, un transsexual din Israel.

In acest an, nu melodia a capatat un renume international, ci persoana, iar persoana transmite un mesaj. Melodia castigatoare are la baza istoria personala a cantaretului, adica decizia sa de a se travesti, precum si spune: "A fi un adolescent gay intr-un mic sat din Austria nu este amuzant." Aceasta marturie, precum si melodia cantata, al carei titlu s-ar traduce "Ridica-te ca pasarea Phoenix", din propria cenusa, indica in mod clar complexul de inferioritate de care sufera persoana in cauza.

Femeia cu barba - Eurovision

Cand s-a aflat ca un travestit va reprezenta Austria, atat o parte dintre austrieci, cat si reprezentantii mai multor tari (Rusia, Armenia, Belarus) au cerut retragerea acestuia din concurs, pe care l-au numit "un focar de sodomie". Au fost deschise cateva petitii pentru retragerea sa din competitie, iar pe FaceBook s-a creat o pagina numita "Anti-Wurst", pe care s-au adunat peste 36.000 de persoane.

Madalin Voicu, unul dintre cei cinci reprezentanti ai Romaniei in juriul international al EuroVision 2014, a spus: "Persoanele cu orientari sexuale de alt fel decat normalitatea au retele bine organizate care fac ca aceste persoane sa devina nu doar influente, ci si bine pozitionate. Exista la ora asta un gen de organizatie care are ca scop si principal obiectiv promovarea persoanelor de alta orientare decat cea heterosexuala."

In cuvantul de multumire, pe care l-a rostit la final, castigatorul concursului a spus: "Aceasta seara le este dedicata tuturor celor care cred intr-un viitor cu pace si libertate. Barba mea este o dovada ca putem realiza orice, nu conteaza cine esti si cum arati. Suntem uniti si suntem de neoprit! Eurovision este un proiect care sarbatoreste toleranta, acceptarea si iubirea. Pentru mine, visul meu a devenit realitate, dar, pentru societatea noastra, acest lucru doar mi-a aratat ca exista oameni acolo care vor sa mearga spre viitor, fara sa se uite inapoi sau sa se gandeasca la trecut." Acest lucru ar trebui sa-i ingrijoreze pe toti cei care mai cred inca in familia normala, alcatuita dintr-un barbat si o femeie, precum si in normalitatea relatiilor dintre parinti si copii.

Apoi, tot el, a adauga: "Dedic victoria tuturor celor care cred in libertate si pace!" Oare, despre libertate e vorba, cand se doreste stricarea normalitatii, si despre pace, cand statele lumii sunt tot mai tensionate, iar personaje bizare cauta sa promoveze in mod violent anormalitatea?!

In cateva zile, nimeni nu-si va mai amintit melodia castigatoare, insa pe castigator il vor cunoaste cateva generatii. Acest travestit a devenit deja un simbol european in dezbaterile despre homosexualitate. In definitiv, asta s-a si dorit, precum si marturiseste: "Nu pot decat sa va multumesc pentru atentia pe care mi-o acordati."

Tarile din nord-vestul Europei sunt varful de lance al homosexualitatii. Printr-o campanie care indeamna la toleranta s-a cerut austriecilor sa poarte barba, in semn de sustinere. Pe retelele de socializare au aparut deja imagini cu persoane purtand barbi false. Ministrul austriac al Culturii a vazut in castigatorul concursului "o victorie in Europa pentru toleranta şi respect", iar ministrul suedez pentru Afaceri Europene a zis: "Felicitari, Conchita! Formidabil vot. Cetatenii din U.E. folosesc acum dreptul de a vota pentru o Europa libera."

Romanie, Romanie, ce-ti faci tie ?!

Romania este a treia tara care l-a sprijinit pe reprezentantul travestit al Austriei. Doar doua alte tari i-au daruit acestuia mai multe puncte decat Romania. Ma doare acest lucru, chiar daca, poate, nu infatiseaza realitatea. Se zice ca sunt manevre politice. Imi este indiferent, caci tot trupuri de romani au hotarat / acceptat acest lucru.

Suntem condusi de cei pe care ii meritam !

Lipsa de identitate, un prezent lipsit de orizont !

Identitatea de gen, adica libertatea si dreptul de a te infatisa in societate cum iti doresti, indiferent de normele specifice genului, anunta zorii unor noi realitati sociale. Prin "dreptul" de a te simti altceva decat esti se ajunge la pierderea identitatii, la criza existentiala, la depresie si la sinucidere. Numarul cazurilor de acest gen sunt mai multe decat oricand.

Se intelege acest lucru si din cuvantul dupa care se conduce castigatorul concursului: "Fii cea mai buna varianta a ta, decat o copie nereusita a altcuiva!" Prin refuzul modelelor propuse de societatea traditionala, modele care garantau sanatatea psihica a fizica a omului, se schimba cu desavarsire mentalitatea persoanei in cauza. Orizontul unor astfel de schimbari nu poate fi inca intuit, dar cu siguranta este unul apocaliptic.

Prin modelele propuse in ultimii ani, Europa isi marturiseste in mod public dorinta de a schimba setul de valori traditionale, mentalitatea si chiar mintea europenilor. Pe langa toate celelalte sarcini, liderii europeni si-au luat-o si pe aceea de a hotara pe plan international ce este bine si ce este rau. Astfel, prin politica si divertisment, mass-media schimba mentalitati bimilenare cu o viteza naucitoare.

*

"A vorbi despre Omul Frumos, in contextul in care traim, intr-o lume mutilata, a omului urat, intr-o lume schilodita, intr-o lume confuza, pe care, iata, o gustam din plin, ce provocare extraordinara! Lumea de azi se gaseste intr-un continuu proces de uratire. In noul imperiu al uratului, frumosul este doar o amintire, care abia mai murmura sub marsul triumfal al unei lumi schilodite, aflata in plina ofensiva.

Omul Frumos este ultimul strigat de salvare, este ultima reduta a umanitatii, in lupta cu oceanul de neomenesc care vine. Omul Frumos este ultimul suspin hristic pentru o lume aflata in cadere definitiva. De fapt, lucrul cel mai important, in epoca pe care o traim, este sa avem capacitatea sa recunoastem Omul Frumos. Omul Frumos nu mai este la moda. La moda este omul util, la moda este omul eficient." (Dan Puric)

La moda este omul anormal, urat, sfidator si demonizat.

Iulian Predescu

Pe aceeaşi temă

12 Mai 2014

Vizualizari: 20444

Voteaza:

Femeia cu barba, votat de Romania 5.00 / 5 din 14 voturi. 18 review utilizatori.

Comentarii (18)

  • Daniela ProinovPostat la 2014-05-15 14:58

    Adevarat ca a inviat ! Rusia s-a straduit din rasputeri sa inlocuiasca ortodoxia cu mareata ideologie Marx Engels, Lenin, despre Stalin - sa lasam. Si daca dupa 90 tot s-a dat liber la religii, intreb cum o fi reusit ortodoxia sa ramana pura si neviciata ? Cu o ierarhie cu vajnice legaturi kaghebiste, ma iertati, dar s-a cam dedat cu Cezarul. Apoi: sub 50 % dintre rusi mai sustin ca sunt ortodocsi. Nu am cel mai mic dubiu ca nu ar exista si in Rusia traitori autentici ai ortodoxiei, prin pustii monahi si laici, doar ca se pierd in masa autodeclarata ortodoxa. Doar remarce, atat.

  • calin raduPostat la 2014-05-15 11:40

    Pentru v vali Dacă se citește Biblia din doua în doua rânduri și se alege de acolo doar ce se considera că e bine (pentru vali, în acest caz), atunci Ortodoxia coboară femeia la rangul de sclavă. Dar să nu uiți, vali dragă, că femeia a născut pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Dumnezeu a ales o femeie pentru a se aduce pe El pe pământ. Cum poți spune că Ortodoxia o consideră pe Sfânta Fecioară o sclavă? Cum poți spune că Ortodoxia o consideră pe mama ta sau pe mama mea o sclavă? Noi ne numim și suntem robi ai Lui Dumnezeu. Identitatea femei cu barbă ... și-a pierdut/pierdut-o singur/singură această identitate. Iar de suferit, acest "öm" are de suferit din cauza lui, nu a celor care "äu votat". Implicațiile psihologice sunt devastatoare nu pentru bizaritate ci pentru copii și nepoții noștri. Bunul Dumnezeu ne iubește atât de mult pe noi, pe toți, încât ne lasă să ne alegem singuri libertatea. Să alegem libertatea Lui Dumnezeu, nu a noastră.

  • Maria Hermina NegreaPostat la 2014-05-15 11:33

    Doamne Dumnezeul Nostru, rau a mai ajuns societatea in care traim. Traim niste vremuri cumplite, in care pentru a ni se distrage atentia de la lucrurile importante din viata se promovează tot felul de anormalitati. Necuratul lucra. Ne-am facut-o cu mana noastra. Ne meritam soarta. Am uitat sa promovam ADEVARUL, DRAPTA CREDINTA.Am uitat sa cultivam CREDINTA, am uitat sa ne educam copiii cum trebuie, l-am uitat pe Dumnezeu.

  • ghita doruPostat la 2014-05-15 08:44

    acum cativa ani erau castagatori o formatie din norvegia , parca , zice-ai ca-s dracii, acum femeia cu barba , acestea-s idealulrile europei, se se accepta orce de la rusi?

  • CEZAR GATEJPostat la 2014-05-14 17:09

    ma minunez de comentariile nesemnate !! cata rautate,si cata obraznicie.. daca dormim si nu luam pozitiie,nu o sa ne fie bine

  • Adi IonescuPostat la 2014-05-14 15:09

    Bravo rusilor care se pare ca vor sa se retraga si sa organizeze un concurs asemanator separat. Eurovisionul actual a ajuns o mare mascarada, un balci, nu-si mai are rostul, promoveaza orice altceva in afara de ceea ce ar trebui, in mod normal, sa promoveze, anume muzica, talentul muzical si vocile de calitate. Trist!!!

  • aura buiacPostat la 2014-05-14 13:17

    Buna ziua, va rog sa creati posibilitatea de transmitere unei alte persoane PE MAIL. Suntem multe persoane care nu dorim sa comunicam prin retele de socializare. Multumim mult. AB

  • aura buiacPostat la 2014-05-14 13:11

    Dragii mei, Daca ati fi citit cartile Dlui EUGEN NICOLAE GASCA ati fi inteles sensul razboiului vazut si nevazut al fiintelor cazute cu oamenii, fintele intrupate pe Pamant. Cel mai trist este faptul ca Biserica Ortodoxa Romana DOARME ! nU VREA SA PARTICIPE LA ACEST RAZBOI. Este evident ca la nivel planetar se duce o lupta pentru distrugerea fiintei umane . Si cel mai puternic razboi se duce cu tarile ORTODOXE ! De ce credeti ca Rusia este PROVOCATA si ATACATA ? Pt ca in Rusia, din fericire, valorile crestine inca sunt respectate. In Rusia homosexualii sunt limitati in actiuni, In Rusia organismele modificate genetic nu pot patrunde ( Nici in Ucraina nu au putut pana acum ). Stiti ca in Ucraina , avortul era interzis ? Eu am fost acolo de trei ori, in pelerinaj. Am ramas impresionata de puterea credintei lor ! Staretul Lavrei POCEAEV a si spus :Daca Ucraina merge spre UE, va fi pierduta ! Eu propun sa ne rugam pentru toate popoarele ortodoxe, ei sunt fratii nostri fara frontiera. Domnul IISUS si Maica Domnului sa ne pazeasca ! AB

  • Lucian Vatamanu Postat la 2014-05-14 12:49

    Stimata doamna Adela Anita, romanii n-au votat ca prostimea, asa cum spuneti dvs., romanii SUNT PROSTIMEA, ca dealtfel toti cei care au votat asa. Sa nu ne mai consideram noi buricul pamantului, ca nu suntem. Ca or fi aici (in Romania) oameni de calitate mai multi ca in alte parti, nimic de zis, dar nu suntem cu nimic diferiti de altii.

  • Cristian PaulisPostat la 2014-05-14 12:35

    Ma surprinde atata interes pentru acest individ, dar si atitudinea majoritatii comentatorilor, (exceptie face ultimul). Daca sunteti crestini, de ce urmariti eurovisionul? Doar femeia cu barba va irita acolo? Eu n-am auzit de ea decat din stiri citite pe mail, n-am urmarit concursul, cum dealtfel nu urmaresc nici o emisiune de televiziune, in afara de stiri. Ce ma intereseaza pe mine asa ceva? Ce face lumea, treba lor, noi sa ne interesam de mantuirea noastra. Nu-i ajutam cu nimic pe cei care nu sunt interesati de mantuire, cu atat mai putin daca ne impartasim si noi din distractiile lor.

  • v vali Postat la 2014-05-14 12:25

    Cine vorbea despre pierderea identitatii individului?! Ortodoxia coboara femeia la rangul de sclava a familiei, cea care trebuie sa tina pe toti in spinare, inclusiv pe sot. Cea care, daca nu se supune, va fi blamata si spurcata. Actul de care vorbiti e doar o realitate a lor, nu a noastra. Nimeni nu se identifica cu adevarat cu un astfel de act. Si daca Austria si-a dorit sa castige si sa socheze, in acelasi timp, e decizia ei, ca natie. Mie imi place de ea, a avut mult curaj sa fie vazuta de o lume intreaga, insa nimeni nu se gandeste la implicatiile psihologice si urmarile lor. Omul asta va avea mult de suferit, si tot din cauza societatii care a facut ca el sa castige.

  • calin raduPostat la 2014-05-14 11:35

    Hristos a inviat! este trist ca traim aceste zile in care anormalul se promoveaza pe toate sticlele ecranelor TV ca si normal. Unde este frumosul si normalul creat de Dumnezeu in aceasta aratare? Cu siguranta si certitudine, Romania nu a votat pentru aceasta uratenie. Tastatura suporta multe. Din pacate, ne place sa fim cu cei tari, chiar daca asta inseamna sa calcam peste cei slabi. Nu ne ramane decat sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa aiba mila de noi, sa nu judecam, si de ei, sa judece. "Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii"

  • Adela AnitaPostat la 2014-05-14 11:31

    Este revoltator! Acest concurs promoveaza homosexualismul..l-as desfiinta! Iar romanii au votat ca prostimea! Li s-a parut ca asa e la moda daca se poarta in occident.. Oribil. Referire la libertate?! Libertatea inseamna altceva nu incalcarea firii omenesti.

  • Filimon MariaPostat la 2014-05-14 11:04

    Sper ca venirea mantuitorului Isus Hristos sa nu intarzie prea mult... purificat sa fie Pamantul asa cum a fost sodoma !!! Doamne ajuta !

  • Rusu Sorin ConstantinPostat la 2014-05-14 10:15

    Hristos a Înviat! Încă mai credeţi în corectitudinea votărilor în era coputerelor ? E foarte simplu de modificat nişte cifre pe calculator, nu că n-o fi fost votat - lumea se strică tot mai rău, e posibil să voteze cum e ciudatul ăsta, cum au fost Lordi cei deghizaţi în demoni - dar nu ca să şi câştige, sunt sigur că voturile au fost ajustate din taste cum s-a dictat de „sus” :) Dumnezeu să ne păzească şi să ne dea putere de a discerne! Doamne ajută!

  • costel popescu Postat la 2014-05-13 16:43

    Duminica ”femeii cu barbă” Femei cu barbă au fost și vor mai fi. Altceva bate la ochi: ”Femeia cu barbă”, ”Regina Europei” (cum a numit-o unul din crainicii Eurovision) a coborît pe scenă în cadru Biblic, întrunind simbolurile apocaliptice. Dincolo de grotescul părului fals de pe față, cu tot ce presupune lipirea lui (nici măcar nu e barba naturală), personajul în rochie de aur a coborît pe scenă într-un con de lumină aidoma lui Lucifer, ca, pe parcurs, să se transforme într-un ”arhanghel” cu păr negru purtat de flăcările iadului în viteză peste lume. Aceste detalii vizuale, lucrate cu multă meticulozitate și mulți bani de arhitecții Eurovision ne dau de știre că acolo se citește Scriptura, dar se face invers. Cel puțin ca experiment sociologic. De acum, pe lîngă Duminica femeii samarinence, Duminica femeii cananience, a femeii gîrbove sau a celei cu scurgere de sînge, se pare că vom avea și duminica femeii cu barbă – într-un alt fel de calendar. Sursa: http://savatie.wordpress.com

  • asdf asdfghPostat la 2014-05-13 15:22

    Stiti ca Romania este una dintre putinele tari Europene unde nu este necesar sa prezinti un buletin pentru a cumpara o cartela SIM? (asta cel putin pana pe pe 1 Ianuarie 2015). Va invit sa trageti concluziile singuri. Orice sistem de votare are flaws-urile lui, deci hai sa nu ne hazardam cu opinii despre publicul general. Ma face sa-mi aduc aminte de concursurile care si numeau castigatorii in functie de nr de like-uri. Dati-mi o pagina de facebook si va aduc like-uri de va saturati. Adevarat, este o campanie la nivel planetar de promovare a altor orientari decat heterosexuale, dar de aici si pana la a face prezumtii despre opiniile publicului larg (cel putin cel est european) mai este mult.

  • Alex AAAAPostat la 2014-05-13 11:25

    Homofobie curata. Acestea sunt valorile promovate mai nou de ortodoxism?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE