Sectie de chirurgie la Spitalul Providenta

La inceputul lunii ianuarie 2010 a fost inaugurata, la Spitalul Providenta din Iasi, sectia de chirurgie, cu doua sali de operatie moderne, dotate cu aparatura la standarde europene.

De serviciile noii sectii beneficiaza gratuit persoanele asigurate, si cu plata - persoanele neasigurate. Activitatea chirurgicala este garantata de medici cu experienta care sunt si cadre universitare. Proiectul Spitalului Providenta al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a fost initiat de catre Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in anul 1998, in timpul arhipastoririi ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, fiind continuat de catre Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Din luna februarie 2008, spitalul a primit aviz de functionare din partea Ministerului Sanatatii.

Singura unitate cu paturi din structura Bisericii Ortodoxe Romane, Spitalul Providenta ofera servicii medicale in specialitatile Chirurgie generala, Medicina interna si Cardiologie, Obstetrica-Ginecologie si ATI (Anestezie si Terapie Intensiva), functionand intr-o cladire noua, cu spatii moderne, dotari la standarde europene. Unitatea se afla in imediata apropiere a Centrului de Conferinte Providenta al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Incepand cu luna ianuarie a acestui an, sectia de chirurgie functioneaza cu doua sali de operatie in care isi desfasoara activitatea cadre medicale universitare cu experienta.

Sursa:mmb.ro
 

.

05 Februarie 2010

Vizualizari: 700

Voteaza:

Sectie de chirurgie la Spitalul Providenta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE