Parintele Dumitru Lazar - Tabra

Parintele Dumitru Lazar - Tabra Mareste imaginea.

Parintele Dumitru Lazar - Tabra

Parintele protosinghel Lazar Tabra, de la Centrul Misionar Schitul Sfantul Lazar, Alba Iulia, este binecunoscut si apreciat in Arhiepiscopia de Alba Iulia, Cluj si chiar peste hotare, in randul credinciosilor.

Parintele Lazar s-a nascut la 19 iulie 1926, in comuna Colvaser, judetul Sibiu, din parintii Dumitru si Ana, ca al patrulea copil din cei sapte frati. Dupa primele sapte clase, facute in comuna, a urmat liceul la Sibiu si Cluj, dupa care a urmat inca cinci ani la Seminarul Teologic, incheindu-si studiile cu cei patru ani ai Facultatii de Teologie de la Institutul de grad Universitar din Sibiu.

In anul 1962, el a fost sfintit ca preot de Prea Sfintitul Teodor Scarabet, pentru parohia ortodoxa Hening, judetul Alba. In anul 1974, a fost transferat in comuna Valea Larga, unde a slujit 20 de ani.

Parintele isi aminteste de plecarea spre Valea Larga, astfel: "Un telefon m-a chemat in graba sa ma prezint la Inalt Prea Sfintitul Mitropolit al Ardealului Nicolae Mladin si mi-a zis: "Mi-ai fost student, te cunosc, ma ajuti, am nevoie de tine, tine-te bine!". Fara sa stiu despre ce-i vorba, fara sa-mi spuna, am zis "Da!", dar mai incet. "Spune mai tare, ma ajuti?". Am nevoie de tine. Am repetat mai tare: "Da!"; "Du-te si sa vii peste zece zile"; "Am inteles, sarut-mana!". Dupa zece zile, m-am dus si m-a intrebat din nou: "Ai obiceiul sa lesini? Tine-te tare, te vei muta sau in ungurime sau in Valea Larga, cea mai grea parohie din tara, centru sectar iehovist, cu 350 de familii si 1500 de martori ai lui Iehova. Inca n-ai lesinat? Stiu ca iti iubesti mult credinciosii, dar la greu se cunoaste omul". Si n-a lesinat, s-a dus ca un adevarat pastor in mijlocul lupilor, pentru a salva sufletele pribege din caile vrajmasului, caci "intru neputinte se preamareste Domnul".

Inalt Prea Sfintitul Andrei l-a numit preot la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia, unde a slujit timp de cinci ani, cu aceeasi ravna si daruire. Din 14 noiembrie 1999, a fost repartizat la Centrul Misionar Ortodox Schitul Sfantul Lazar, unde primeste si tunderea in monahism.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Pe aceeaşi temă

04 Iulie 2012

Vizualizari: 4388

Voteaza:

Parintele Dumitru Lazar - Tabra 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE