Cum voi putea suferi in ziua Judecatii rusinea inaintea lui Hristos?

Fericita Melania povestea ca un frate, care voia sa se lepede de lume, era impiedicat de propria lui mama, dar el nu si-a parasit dorinta si nu inceta sa-i faca suparare, zicand: vreau sa-mi mantuiesc sufletul. Neputand sa-l impiedice, in ciuda tuturor staruintelor, mama i-a dat, in sfarsit, voie; dar indepartandu-se de la ea si facandu-se monah, el incepu sa-si traiasca viata cu negrija. S-a intamplat ca mama i-a murit; peste un an s-a imbolnavit si el de o boala grea, asa incat medicii s-au temut pentru viata lui. Atunci a avut o vedenie, a fost rapit de judecata si si-a vazut mama printre cei osanditi; observandu-l, ea i-a spus cu multa mirare: Fiul meu, ce-i asta? Unde sunt, dar, cuvintele tale pe care le spuneai, ca vrei sa-ti mantuiesti sufletul? Rusinat de cele auzite, el statea necajit, nestiind ce sa raspunda. Deodata, s-a auzit un glas care spunea: „Luati-l de aici, Eu v-am trimis dupa un alt monah cu acelasi nume, care vietuieste in cutare manastire”.

Cu aceasta s-a terminat vedenia si fratele, venindu-si in fire, a povestit celor ce erau de fata tot ce i s-a intamplat. Ca o incredintare de adevarul celor graite, I-a rugat pe un frate sa se duca la manastirea despre care auzise si sa vada daca a raposat acel frate care purta acelasi nume ca si el.

Cel trimis a gasit intocmai, caci acel monah raposase. Bolnavul, indreptanclu-se si intarindu-se, s-a inchis intr-o chilie si sedea in liniste, ingrijindu-se numai de mantuirea sufletului sau, caindu-se si plangand ca mai inainte a trait in neangrijire. Ajunsese la atata zdrobire, incat multi il rugau sa se crute putin, temandu-se sa nu i se intample vreun rau de atata plans peste masura, dar el n-a vrut sa se mangaie, spunand: daca eu n-am putut suferi dojana mamei mele, cum voi putea suferi in ziua Judecatii rusinea inaintea lui Hristos si a sfintilor ingeri?

.
Pe aceeaşi temă

15 Decembrie 2014

Vizualizari: 4171

Voteaza:

Cum voi putea suferi in ziua Judecatii rusinea inaintea lui Hristos? 5.00 / 5 din 2 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE