Orbire

Orbire Mareste imaginea.

Mesia este trimis pentru luminarea oamenilor

Pentru salvarea orbilor, pentru nadejdea intunecatilor. Iisus Hristos este Prietenul tuturor pacatosilor, orbiti de patimi. El doreste salvarea lor. Unii sunt in starea aceasta chiar de la nastere, provenind din familii cu viata pagana. Faptul ca Iisus vindeca un orb din nastere nu suscita pentru noi conflict, ci bucurie, predare de buna voie in fata Doctorului. Prin credinta, avem o cale de scapare sigura. Dati slava lui Dumnezeu, pana nu vine intunericul! Dumnezeu ne va lumina intunericul!

Intunericul este agresiv, dar nu invinge

Noi, crestinii, suntem fii ai luminii. Acum suntem lumina, sa nu revenim la intuneric. Iisus Hristos - Lumina lumii - nu ne paraseste in incercari, ne smulge din bratele celui rau si - mai ales - ne iarta poticnirile. Egoismul este orbire, duce la accidente, ca si cum am circula pe sens interzis. Vindecarea (convertirea, conversia) este credinta ferma ca viata trebuie schimbata in bine. Despatimirea este topirea fondului pacatos din noi. Vindecarea vine prin rugaciunea credintei; o viata fara rugaciune este o viata fara sens. Singura truda este sa te rogi, ca sa ramai necontaminat, sa te pregatesti pentru Multumire. Iisus Hristos continua sa vindece orbii, continua sa ne vorbeasca prin Evanghelie. La fel procedeaza sfintii: Ioan Hrisostom ne vorbeste prin cele sase sute de predici pastrate.

Exista si o orbire inversa

Pavel la Damasc si Procopie la Alexandria. Trebuie sa devina nevazatori ca sa vada. Chiar nevazatorii au o vedere duhovniceasca mai profunda (Teofil Paraian). Lumina invierii ne replamadeste. Aceasta lumina divina ne apare noua ca iubire. Punctul de plecare este dragostea Lui pentru noi. Dragostea Lui defineste dragostea noastra, iar nu invers. Dumnezeu a luat decizia de a insanatosi omenirea. Dar noi ne simtim vindecati abia cand nu mai savarsim pacatul. Iisus Hristos a luat trup omenesc, pentru ca mantuirea noastra sa fie sigura.

Efectele vindecarii

Dorinta de a-L cauta pe Dumnezeu, redescoperirea Sfintei Scripturi, dedicarea pentru a face voia Lui. Punctul central este Lucrarea lui Iisus Hristos in noi. Ne conectam la Sursa bucuriei si a pacii. Ne dorim o revitalizare, o relatie vie cu Iisus Hristos. Lumina credintei creeaza brese in lumea intunericului, surpand-o. Nu putem fi "aproape" vindecati, "aproape crestin", nu putem sa credem cu jumatate de norma. Credem total, pentru ca vindecarea sa fie completa. Cel mai bun lucru dintre toate este ca Dumnezeu este cu noi. Duhul Sfant este o forta activa in convertirea noastra dar - sa fim onesti - ne preocupa mantuirea?!

Marius MATEI

Despre autor

Marius Matei Marius Matei

Senior editor
264 articole postate
Publica din 29 Octombrie 2010

Pe aceeaşi temă

25 Mai 2014

Vizualizari: 2201

Voteaza:

Orbire 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE