Dragostea crestineasca

Dragostea crestineasca Mareste imaginea.

Adesea, iubirea este privita ca o emotie gingasa si dulce, care poate infrumuseta multe legaturi omenesti. Insa, iubirea de care vorbesc aici este focul launtric care cauta sa arda indaratul oricarei cereri de drepturi si oricarei straduinte reformatoare, este puterea care trebuie sa curete simtamantul social de partinire, de lipsa de logica si de nelamurire si sa-l ridice pana la cea mai inalta dreptate.

In noi avem mai multe puteri sufletesti si nu exista o misiune mai inalta decat desavarsirea in iubire. Arta de-a trai pentru altii si-a te cobori in sufletul altora, nu-i catusi de putin rezultatul unei inzestrari fericite: trebuie sa o inveti si sa o exerciti foarte serios, chiar daca ai in sufletul tau o mare putere de iubire. Acest triumf al iubirii neclintite nu zaboveste niciodata.



Un suflet simtitor care e in stare sa patrunda in semenii sai, sa sufere de durerile lor ascunse, sa se coboare in toate slabiciunile lor, vedeti voi, sa luam seama, ce oarba este adeseori judecata noastra asupra oamenilor!

Cate suferinte si dezamagiri zac uneori indaratul unui caracter respingator, cate umilinte indaratul ingamfarii, cata deznadejde indaratul usurintei, cata singuratate launtrica indaratul lacomiei! Ce rar stiu oamenii norocosi si talentati sa patrunda in sufletul celor inapoiati, celor dispretuiti si parasiti!

Cat de nedelicat ne purtam de regula cu subalternii. Fericit este acela caruia i se poate spune: Dar, dumneata stii ce-i in inima unui subaltern?!Cate lucruri uitam in ingrijirea bolnavilor.Te duci la un bolnav, dar nu ai ochi ptr oboseala lui crescanda; nu stim ca bolnavul numara pana si minutele si cat este de trebuitoare cea mai strasnica punctualitate cu el; cat de constiincios trebuie sa-ti tii fata de dansul si cea mai mica fagaduiala; cata insemnatate are randuiala deoarecea dezordinea il supara cu atat mai mult cu cat dansul nu e in stare sa dea mana de ajutor.si multe ,multe alte lucruri care sunt probleme de tact, dar daca ai aplecare spre iubire, tactul poti sa-l inveti.

Dar noi ne pierdem, suntem egoisti, nepasatori ca niste surdo-muti; Sunt oameni care traiesc cu cele vazute, iar launtric nu-si mai bat capul. Imparateasa MARIA TERESA scria odata unei tinere: "Fa ASA CA SI CUM AI IUBI SI VEI IUBI!” Iata, aceasta regula deviata izvoraste din observatia adancii inrauriri ce se revarsa din faptele trupesti asupra intamplarilor sufletesti corespunzatoare.

Sa nu pierdem adevarurile cele mai temeinice, astazi suntem imbatati de izbanzile libertatii, tratam minciuna usor de tot, mintim din politete, la o incurcatura, din compatimire, din prietenie, din frica de altii, din dorul de fala. Si ptr ce?? Atat de liberi suntem!. Ne trebuie multa chibzuire!

O sa inchei, ptr ca timpul nu-mi permite mai mult si o sa inchei cu aceste randuri: Daca altul se poarta josnic, tu cauta sa fii demn; Daca altul te trateaza murdar, tu cauta sa fii plin de bunatate; Daca altul iti vrea raul, tu cauta sa ai rabdare. Ramai ceea ce esti, chiar cand nimeni nu te asculta, cu cat rabdarea va fi mai nezdruncinata in tine cu atat mai sigur vei atinge la inima pe ceilalti.
Va imbratisez pe toti cu o dragoste crestineasca.

Florentina Andriesei

.

Despre autor

andriesei florentina andriesei florentina

Colaborator
44 articole postate
Publica din 30 Decembrie 2010

Pe aceeaşi temă

02 August 2012

Vizualizari: 2601

Voteaza:

Dragostea crestineasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE