Mai poti ierta?

Mai poti ierta? Mareste imaginea.

Mergand pe calea acestei vieti pline de primejdii, cu vanturi aducatoare de boli sufletesti, cautand calea Ta, prea bunule Iisuse, m-am inpotmolit intr-o zi in in mlastina nepasarii si a patimilor. Am vazut cum trec zilele vietii mele precum stolurile de cocori intr-un tarziu de toamna, dar nu m-am ridicat. Am vazut ca pe zi ce trece ma afund incet dar sigur, ca aceasta capcana ma tintuieste din drumul meu candva dorit, dar cu cat ma afundam mai tare, puterea de a scapa se micsora. Voi iesi candva, mi-am spus stand nepasatoare in capcana sufletului meu.

Intr-o zi m-am trezit din amortirea sufleteasca si am vrut sa merg mai departe. Tanjeam spre frumusetea drumului de altadata. Dar vai, prea tarziu. Puterile mele erau prea slabe spre a ma salva. M-am vazut asa cum eram. Un om slab, plin de noroiul pacatelor, afundat in mlastina patimilor. Atunci mi-am dat seama ca sunt in mare primejdie, ca nu am pazit poruncile Creatorului meu. Si gandul meu a zburat spre Salvatorul sufletelor noastre care si-a varsat scumpul sau sange pentru noi si mi-am amintit ca El pe nimeni nu vrea sa piarda ci vrea ca tot omul sa fie viu si sa se mantuiasca si am strigat :

- Mai poti ierta? Mai poti, Iisuse bun, ca sa mai treci odata cu vederea faradelegea mea?

Stiu, ca iarasi am gresit si ti-am calcat porunca, de-si de atatea ori ti-am fagaduit ca ma voi indrepta. Stiu ca am patat din nou haina alba a sufletului meu, cu care Tu mai imbracat iertand pacatul meu. Si gura si inima si sufletul mi-am intinat si-n mine nu mai ai locas. Dar indraznesc sa te intreb nadajduind in mila Ta, mai poti ierta? Si sufletu-mi a fost cuprins atunci de mangaiere. Si am simtit cum vine valul de putere. M-am ridicat cu bucurie din cloaca mea de patimi si de tina. Si m-am spalat in ploaia de lumina. Am inceput din nou sa urc pe calea Ta, Stapane. Se bucura tot sufletul din mine. Desi te-am parasit, nu ma lasa. Revarsa iar spre mine mila Ta. Amin.

Silvia Moian

Despre autor

Moian Silvia Moian Silvia

Colaborator
53 articole postate
Publica din 11 Ianuarie 2011

Pe aceeaşi temă

01 August 2012

Vizualizari: 1314

Voteaza:

Mai poti ierta? 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • andriesei florentinaPostat la 2011-01-20 15:59

    F FRUMOS! Asa suntem noi, ca adesea nu ne conducem dupa învataturile cele mantuitoare ale Domnului si astfel ne lipsim de sfintenia Harului Sau. Daca vrem ca munca noastra sa nu fie zadarnica, sa lucram dupa cuvantul Domnului, sa ne supunem vointei lui dumnezeiesti si Dumnezeu sa fie calauza pasilor nostri; altfel vom fi asemenea unor calatori care umbland noaptea printr-o padure fara drumuri, fara lumina stelelor, s-ar gasi dimineata în revarsatul zilei, dupa atata truda, tot acolo de unde au plecat. Sunt crestini care în loc de a merge dupa lumina lui HRISTOS, dupa învatatura Sf.Bisericii noastre ortodoxe,în loc sa asculte de morala crestina, umbla dupa mincinoasa lumina a lumii acesteia si în toata vremea vietii lor traiesc într-o noapte lunga. În zadar traieste în aceasta lume omul care traieste departe de Cuvantul lui Dumnezeu, de Biserica lui Hristos si de învatatura lui; acela e un om pierdut, un om care consuma în zadar aerul lui Dumnezeu,apa,lumina Lui si toate bunatatile Lui. Hrana crestinilor trebuie sa fie Cuvantul lui Dumnezeu, caci nu doar cu paine se hraneste omul, ci cu Cuvantul Evangeliei care este viu si lucrator, este viata. Pe cel mort îl înviaza, pe cel ratacit îl întoarce la calea cea dreapta, pe cel întunecat îl lumineaza, pe cel bolnav îl tamaduieste si pe cel împietrit la inima îl înmoaie, fiindca Cuvantul,repet, e viu si lucrator. Primiti-l si hraniti-va cu EL. Este mana din cer, mana întinsa pe care Dumnezeu ne-o întinde catre noi, nu este o alta pedeapsa mai mare din partea lui Dumnezeu, pe fata pamantului ca acesta:sa ne trimita foamete, nu de paine ci de Cuvantul lui Dumnezeu. Daca nu se gaseste aceasta mana a cerului, sufletele tanjesc, flamanzesc si mor. Aceasta moarte distruge si sufletul si trupul,aceasta este munca iadului, pedeapsa pe care ne-o trimite Dumnezeu ptr pacatele noastre. Cautati mai întai Împaratia lui Dumnezeu si dreptatea lui si celelalte se vor adauga voua...!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE