Reteta cu fructe de mare

Reteta cu fructe de mare Mareste imaginea.

Calamarii sunt acele inele albe si fibroase pe care le gasiti congelate gata preambalate la pungi sau varsate. Calamarul proaspat este mult mai scump, nu este sub forma de inele ci sub forma tubulara si necesita o curatare de pielite. Am optat pentru varianta congelata intrucat este cea mai rapida.

Ingrediente pentru 2 persoane

- o punga de calamari congelati de 1/2 de kg sau 1/2 kg de calamari varsati

- ulei de masline

- sos de soia - se gaseste in toate spuermarketurile si nu este foarte scump, putand fii folosit intr-o serie de alte preparate

- 100 ml de vin alb demisec sau sec sau de care aveti pana la urma

- sare (daca mai necesita intrucat sosul de soia este sarat), piper

- jumatate de ardei iute sau jumatate de lingurita de sos de chili (atentie depinde ce fel de sos sau ce fel de ardei aveti, daca este foarte iute ajustati cantitatile pentru a nu strica mancarea si a o face prea picanta. Ideea este ca sa fie doar o idee de picant)

- cartofi taiati pentru prajit - dupa pofta

Mod de preparare:

Se pune la fiert 1 l de apa cu putina sare. Dupa ce a inceput apa sa fiarba se toarna inelele inghetate si se fierb in functie de provenienta lor (unele fierb mai repede de ex cele din punga, unele mai greu ex. cele varsate) pana cand sun aproape moi. Se incearca un inel si daca nu este tare si doar putin carnos se pot scoate intr-un strecurator si se lasa la scurs.

Cartofii se pun la prajit odata cu punerea calamarilor la fiert, pentru a sincroniza cele 2 feluri calde.

Dupa ce s-au scurs inelele se unge o tava (daca se poate teflon) cu 2 picaturi de ulei, atat cat sa nu se prinda. Se pune tigaia pe foc si se pun inelele la parlit. Se lasa putin pana prind inelele culoare dupa care se toarna sosul de soia si ardeiul iute taiat super marunt sau sosul de . Sosul de soia va da o culoare maronie, rumena inelelor. Dupa ce sosul de soia s-a evaporat aproape in totalitate se toarna vinul si se lasa in continuare pana scade si ramane doar foarte putin lichid sau deloc. Se gusta un inel si se vede daca mai are nevoie de sare (intrucat sosul de soia este deja sarat) si se adauga piperul dupa gust.

Se servesc cu cartofi prajiti care ar trebui sa va straduiti sa-i terminati in acelasi timp pentru a fi calde amandoua felurile de mancare.

Pofta buna si post usor.

Catalin Ratoi

Despre autor

Ratoi Catalin Ratoi Catalin

Colaborator
6 articole postate
Publica din 07 Decembrie 2010

09 Decembrie 2010

Vizualizari: 9373

Voteaza:

Reteta cu fructe de mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post