Clatite cu dovleac

Clatite cu dovleac Mareste imaginea.
Clatite cu dovleac 18 Septembrie 2015


Timp preparare: 10 minute

Timp de gatit:

Durata totala: 20 minute

Portii: 6


Afla cum se prepara clatitele de post. Un desert delicios si usor de gatit.

Ingrediente:
  • 2 căni de făină de grâu integrală
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 linguriţă de sare de mare
  • 1 lingură de condiment pentru plăcinta de dovleac
  • 2 linguri făină de in
  • 6 linguri de apă
  • 2 căni de lapte vegetal 1 cană de dovleac (din conservă sau pasat)
  • 5 linguri de sirop de arţar
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
Instructiuni:

1)Se preîncălzeşte o tigaie care nu lipeşte sau o formă de prăjit la foc potrivit spre mare. 2)Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea şi condimentul pentru plăcinta de dovleac într-un bol mare. Se lasă deoparte. 3) Intr-un bol separat, se amestecă înlocuitorii de ouă, laptele vegetal, dovleacul, siropul de arţar şi extractul de vanilie. 4)Se combină apoi ingredientele lichide cu cele uscate şi se amestecă astfel încât să se omogenizeze bine. Compoziţia trebuie să curgă; dacă pare prea groasă, se mai adaugă lapte vegetal. 5)Se foloseşte o măsură pentru măsurarea şi turnarea cantităţilor de compoziţie pe suprafaţa încinsă. Se lasă să se coacă până când apar bule la suprafaţă, în jur de 2 minute. Se întorc apoi clătitele cu o spatulă şi se coc şi pe cealaltă faţă, până capătă o culoare auriu-arămie. Se servesc imediat. Studiul China. (Carte de bucate. Peste 120 de retete de preparate integrale pe baza de legume si fructe; de T. Colin Campbell Dr., LeAnne Campbell)



18 Septembrie 2015

Vizualizari: 13204

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.



RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post