Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca Mareste imaginea.

Ingrediente: un borcan cu gem de gutui, 150 g miez de nuca, 120 g zahar tos, 350 g faina, 270 g margarina, 100 ml apa, sare, praf de copt, zahar vanilat, 2 lamai, scortisoara pudra.

Mod de preparare: Margarina, zaharul tos, zaharul vanilat, un varf de lingurita de sare se amesteca bine cu apa. Separat, intr-un bol, se amesteca praful de copt si coaja de lamaie si se adauga treptat la compozitia de margarina si zahar, amestecand cu o spatula. Se toarna faina si se mixeaza totul, pana cand rezulta un aluat consistent si faramicios. Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu margarina in prealabil.

Se unge cu gem si se presara miezul de nuca tocat marunt si amestecat cu scortisoara. Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 minute sau pana cand a capatat o culoare rumena. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in forma dorita.

.

02 Decembrie 2010

Vizualizari: 24814

Voteaza:

Prajitura cu gem si nuca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post