Tort cu mere

Tort cu mere Mareste imaginea.
Tort cu mere 24 Martie 2014


Timp preparare: 40 minute

Timp de gatit: 45 minute

Durata totala: 1 ore 25 minute

Portii: 12


Tort cu mere - un desert delicios. De la prima gustare simti cum te inviorezi. Acest tort de mere este cunoscut si sub denumirea de tort englezesc cu mere.

Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 150 g margarina
  • 90 g zahar
  • sare
  • 750 g mere decojite
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • 6 linguri de gem de caise
Instructiuni:

Mixam margarina cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea, coaja de lamaie si 3 linguri de apa. Le omogenizam si adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam bine si il lasam la dospit. Decojim merele, indepartam semintele si le taiem in cubulete. Stoarcem zeama de lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, amidonul, gemul si le amestecam cu merele. Ungem cu putin ulei sau margarina o tava de tort sau folosim hartie de copt pentru a preveni lipirea tortului de marginile formei. Impartim aluatul in doua. O jumatate se intinde in forma rotunda, apoi se asaza in tava de tort sau intr-o forma rotunda de 28 cm si se taie marginile. Turnam apoi umplutura cu mere si intindem si a doua jumatate de aluat. Apasam aluatul cu mana, astfel incat cubuletele de mere sa se aseze bine. La mijlocul tortului taiem un orificiu pentru a lasa aburii sa iasa. Apoi punem tortul de mere la copt pentru 45 minute in cuptorul preincalzit la 180 C. Dupa ce scoatem tortul din cuptor, il ungem cu gem de caise. Taiem tortul cand s-a racit.

24 Martie 2014

Vizualizari: 36237

Voteaza:

Tort cu mere 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

tort mere prajituri post

Comentarii (1)

  • DANIELA JILAVEANUPostat la 2012-03-30 08:49

    cred ca este delicios

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post