Cura cu masline, in lupta cu bolile cronice

Cura cu masline, in lupta cu bolile cronice Mareste imaginea.

Măslinul era cunoscut ca plantă tămăduitoare şi pe vremea Mântuitorului

In Ţara Sfântă, încă din prima perioadă de după Hristos, existau păduri compacte de măslin la nord de Gaza, pe şesurile Şaronului şi ale Hebronului sau în Grădina Ghetsimani, situată la baza Muntelui Măslinilor din Ierusalim unde Mântuitorul venea adesea pentru a se ruga sub măslinii bătrâni. încă din vremea aceea frunzele şi fructele de măslin erau la mare preţ în vindecarea multora dintre boli, în Grecia Antică planta de măslin fiind la rang de regină a fertilităţii şi a deplinului echilibru fizic al organismului.

Măslinul este un arbust fructifer la origine, dar este dirijat în aşa fel încât să aibă aspectul unui copac cu trunchi masiv, mai ales o dată cu ajungerea la maturitate a acestuia. Măslinii neîngrijiţi cresc mult mai încet decât cei din culturi. Frunzele gri-argintii sunt foarte groase, ceea ce le dă motivaţia de a fi folosite în multe dintre tratamentele naturiste. Toţi măslinii îşi pierd frunzele la un interval de doi ani.

Adevărata comoară de leac din planta de măslin

Consumul măslinelor este cel mai bun leac în ceea ce priveşte vindecarea ulcerelor, iar sucul stors din fructele proaspete, neconservate, este indicat pentru tratarea multor boli cronice. Compoziţia chimică a fructului de măslin cuprinde o paletă extrem de variată: apă; vitaminele A, B, C, E, F; săruri minerale şi materii azotate, grase; ulei; substanţe extractive; sulf, fosfor, cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, protide, celuloză etc. Consumul de măsline asigură şi o bună digestie, fiind laxativ şi ajutând drenajul biliar, purgativ, emolient, antidot al otrăvilor şi bun colagog, stimulând buna funcţionare a ficatului. Scade valorile colesterolului şi ajută la înmuierea keratozelor, vindecând leziuni şi diferite răni. Uleiul, frunzele şi fructele de măslin sunt un adevărat medicament în afecţiuni precum: abcese, afecţiun1 hepatice, afecţiuni digestive, anemii, arsuri, colici, constipaţie, diabet zâna' rat, dischinezie biliară, dureri diverse, entorse, furuncule, hepatite, litiaze.

Leacuri aflate din vechi mănăstiri

Un leac al vremurilor de.demult ne învaţă că măslinele pisate cu sâmburi cu tot, amestecate cu seu de oaie şi mămăligă caldă, se puneau la gâtul copiilor bolnavi de gâlci. Amigdalita de astăzi poate folosi cu succes acelaşi remediu. Iii ceea ce priveşte frunza de măslin şi sâmburii arşi în foc şi apoi pisaţi şi amestecaţi cu rachiu, au fost şi vor rămâne întotdeauna cel mai de seamă leac împotriva durerilor de măsele. Pentru tratamentul tricofiţiei, există un leac cu rezultate fără tăgadă: se pune o măslină în spuză, după care se desface şi se scoate sâmburele, care se aplică pe leziune. Scrumul de sâmburi de măslin este cel mai eficient tratament împotriva diareei. Se mai poate face un extract din frunzele de măslin care reduce nivelul colesterolului din sânge şi poate scădea presiunea sângelui la pacienţii cu hipertensiune uşoară.

Tratamente cu ulei presat la rece

Cel mai eficient medicament pe bază de măsline este uleiul presat la rece, Pe care îl putem folosi sub diferite forme:
- câte o linguriţă dimineaţa la trezire, în dischinezia biliară şi în dureri abdominale, dar şi împotriva paraziţilor intestinali;
- se masează gingiile în paradontoză, de mai multe ori pe zi;
- câte o lingură, pentru combaterea constipaţiei;
- se face un amestec cu apă de var şi ulei, în proporţii egale, şi se aplică în cazurile de keratoză sau alte afecţiuni cutanate, precum psoriazis sau ihtioză;
- împreună cu frunze de ferigă opărite în ulei fiert (o parte apă şi o parte ulei de măsline), se aplică, sub formă de comprese, pe locurile dureroase;
- cataplasme cu măsline pisate se aplică pe gât sau pe piept în cazul răcelilor însoţite de tuse şi dureri de gât;
- calmează şi vindecă arsuri sau crăpături ale pielii.

Cura de detoxifiere

Se va lua în gură o lingură de ulei şi se va mesteca bine timp de 20 de minute, fără să se înghită deloc, pentru că este foarte toxic. După acest timp se formează o masă tare ca o gumă, care trebuie aruncată, după care se va spăla bine gura, dacă se poate cu apă minerală. Tratamentul se va face în fiecare zi, pe un interval de 10 zile. Este foarte eficient, pentru că ajută la curăţirea glandelor salivare şi a întregului organism de toxine.

O crenguţă cu frunze de măslin ne scapă de anxietate

Un măslin este o încântare pentru privitori, iar efectele folosirii fructelor şi frunzelor sunt pe măsură. De mii de ani, fructele măslinului au fost considerate un leac universal, fiind folosite proaspete, uscate sau conservate. Frunzele de culoare gri-argintiu sunt foarte groase şi se reînnoiesc din doi în doi ani, fiind folosite şi acestea în diferite tratamente naturiste. Uleiul, frunzele şi fructele sunt un adevărat medicament în afecţiuni dintre cele mai diferite. O crenguţă de măslin, ţinută în casă, lângă icoană, face cât zeci de terapii pentru persoanele aflate în stări de anxietate, în sensul că, prin simpla privire a acesteia timp de 10-15 minute, se instalează o stare de linişte, pe care nimeni nu şi-o poate explica. Ideal este ca această terapie să fie însoţită de rugăciune.

Mariana Borloveanu

Leacuri manastiresti, Terapii pentru suflet si trup
Editura Lumea Credintei

Cumpara cartea Leacuri manastiresti


26 Ianuarie 2015

Vizualizari: 2569

Voteaza:

Cura cu masline, in lupta cu bolile cronice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE