Tratamentul complex al durerii

Tratamentul complex al durerii Mareste imaginea.

Durerea este un semn bilogic vital ce aparare in fata unui stimul intern sau extern, iar prezenta si detectarea sa de catre creier activeaza mecanisme naturale de raspuns. Durerile pot fi acute sau cronice si pot afecta foarte multe zone din organism (cap, dinti, articulatii, oase, musculatura). Tratamentul durerii reprezinta o prioritate a medicinei moderne deoarece inca nu s-a gasit un remediu pe deplin satisfacator. Toate medicamentele destinate acestei afectiuni (antiinflamatoare nesteroidinene, antispastice sau narcotice) prezinta efecte adverse. Cand durerea persista, aceasta se cronicizeaza, devine suparatoare, organismul nu o mai sesizeaza la adevarata sa intensitate si apar diferite complicatii. Durerile musculare, articulare sau osoase si, indiferent de localizare sau cauza, trebuiesc tratate, intrucat implica locomotia.

Metodele de tratament disponibile includ medicamente ce se administreaza pe cale orala, locala sau injectabila. Acestea blocheaza impulsul nervos catre creier direct sau indirect si durerea este perceputa mai slab sau deloc. Pentru dureri cronice cu complicatii asociate cum ar fi reumatisme, artrite, uzura marcata sunt necesare preparate cu mecanisme complexe si timp lung de actiune. In aceasta categorie intra creme sau unguente cu extracte naturale vegetale sau preparate ce contin atat extracte, cat si substante de sinteza. Pentru efecte sporite se adauga si componente care grabesc patruderea in straturile pielii, activarea microcirculatiei sangelui la nivelul capilarelor.

ARTROFORTE® cream de la CosmoPharm® este singura crema cu 10 principii active ce include in compozitia sa mentol, Aloe Vera gel, extract de Boswellia, camfor, ulei de eucalipt, sulfat de glucozamina, ulei de seminte in, saliciliat de metil, MSM si extract din scoarta de salcie. Prin compozitia sa unica, este indicata pentru toate durerile osteoarticulare, musculare si reumatice. Este un puternic antiinflamator si revulsiv natural cu actiune locala, intensa si de durata. Menține vâscozitatea lichidului sinovial, lubrifiază și hrănește articulațiile îmbunătățind mobilitatea și rezistența acestora. Oferă instantaneu o senzație de revigorare. De asemenea, este benefic în dureri minore si temporare cum ar fi: artrite, vânătăi, entorse, traumatisme, dureri de spate, articulații degradate, uzură accentuată (bătrâni, muncă fizică solicitantă, obezitate), înțepături de insecte. Pentru efect maxim se poate asocia cu ARTROFORTE® capsule

Uleiul de eucalipt intensifica asigurarea cu oxigen si substante nutritive a celulelor. Este eficient in reumatism, artrita, mialgie. Uleiul manifesta proprietati analgezice si dezinfectante in cazul arsurilor, regenereaza rapid tegumentele in urma traumelor, plagilor, degeraturilor.

Indiferent de cum ar fi numita "remediul armoniei”, “elixirul tinereţii” sau “planta nemuririi”, gelul de aloe vera reuseste sa penetreze toate cele 7 straturi ale pielii. Diversele substante antiinflamatoare cum ar fi sterinele vegetale: colesterina, campestrina, beta-sitosterina precum si anumite substante analgezice lupeolul, acidul salicilic şi magneziul ajung mai usor la zona dureroasa.

Boswellia sau „luptătorul împotriva inflamaţiei” atenuaza edemul si durerea din artrite. Acizii boswellici blocheaza sinteza de leucotrieni (substante de declanseaza inflamatia la nivelul coloanei vertebrale, cartilagiilor, ligamentelor, ţesutului conjunctiv şi ţesutului intraarticular). Boswellia impiedica patrunderea leucocitelor in cartilaje si in lichidul intraarticular. Astfel se reduce inflamatia, durerea si fortifica toate structurile ce alcatuiesc articulatia.

Camforul si Mentolul au actiune revulsiva si asigura o mai buna penetrabilitate la nivelul straturilor profunde ale pielii. Sunt indicate in dureri de natura reumatismala (artroze, periartrite, artralgii, mialgii, nevralgii); traumatica (contuzii, entorse, luxatii, clacaj muscular la sportivi, bursite, tendinite) sau circulatorie (tromboze varicoase, sechele flebitice, degeraturi).

Extractul de scoarta de salcie si salicilatul metil au actiune precisa. Acestea blocheaza ciclooxigenaza (COX), cu inhibarea sintezei de mediatori proinflamatori (leucotriene, tromboxan, prostaglandine). Prin blocarea COX, se obtine efectul antiinflamator, analgezic si antipiretic.

MSM-ul are excelente proprietati antiinflatoare cu actiune in special la nivelul tesutului osos. Mecanismele nu sunt pe deplin elucidate insa prezentra gruparii sulfoxidice din molecula sa diminuaeaza intensitatea raspunsului nervos catre creier a stimulului dureros. Este indicat in special in osteoartrite.
Glucozamina determina cresterea concentratiei plasmatice a lichidului sinovial (parte componenta a articulatiei). Aceasta determina o mai buna mobilitate, in urma unor traume sau uzuri.

Acizi grasi polinesaturati prezenti in uleiul din seminte de in sunt indicati in inflamatii necontrolate, degenerative cum ar fi cele din artrita reumatoida.

Autor: farm. Mihai Spatau-Negura

 

02 Septembrie 2015

Vizualizari: 2199

Voteaza:

Tratamentul complex al durerii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE