16 detinuti din Penitenciarul Aiud vor primi certificate de calificare pe piata muncii

Avand in vedere ca persoanele private de libertate apartin societatii si dupa executarea pedepsei se reintorc in societate, eforturile sistemului penitenciar de a le schimba mentalitatea si de a-i determina pe cat posibil sa nu mai comita infractiuni, reprezinta un serviciu esential pentru societate. In acest sens, Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, partenera in proiectul ”Tranzitia spre libertate prin centre regionale de incluziune sociala” POSDRU/96/6.2/S/52980, desfasoara in penitenciarele Aiud si Targu Mures, cursuri de calificare autorizate la nivel national de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Consiliul National de Formare Profesionala.

In cadrul penitenciarului Aiud, 16 detinuti au urmat pentru o perioada de trei luni de zile cursul CNFPA de lucrator in cresterea animalelor, urmand sa sustina examenul de obtinere a certificarii la sfarsitul saptamanii.

Dupa absolvire, acestia vor primi Certificate de Calificare sau Absolvire de tip Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei si Cercetarii impreuna cu un supliment descriptiv, care contine informatii despre competentele obtinute, conform standardelor Uniunii Europene, recunoscute national si international.

In penitenciarul Aiud, sunt in derulare deasemenea cursurile de Frizer si Operator introducere si validare date pentru 20 de persoane private de libertate care indeplinesc criteriile de selectie. Ca recompensa, pe langa certificarea obtinuta, detinutii vor primi 30 de zile de reducere a pedepsei. In penitenciarul Targu Mures, se deruleaza in prezent cursul de Lucrator finisor pentru constructii pentru 14 persoane private de libertate cu varsta cuprinsa intre 18 si 21 de ani.

Toate cursurile organizate, au un pronuntat caracter practic aplicativ, 120 ore de teorie si 240 ore de practica. Metodele de pregatire sunt axate pe prezentari, discutii, dezbateri active, studii de caz, exemplificari si aplicatii practice. Detinutii isi vor putea gasi mai usor un loc de munca la iesirea din penitenciar avand o pregatire profesionala certificata CNFPA.

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

05 Martie 2012

Vizualizari: 693

Voteaza:

16 detinuti din Penitenciarul Aiud vor primi certificate de calificare pe piata muncii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE