Cea de-a IV-a intrunire a Consiliului Episcopal Ortodox pentru Italia si Malta

La sediul Mitropoliei Italiei, a Patriarhiei Ecumenice, a avut loc cea de-a IV-a intrunire a Consiliului Episcopal Ortodox pentru Italia si Malta, informeaza agentia de stiri "romfea.gr". Consiliul Episcopal Ortodox pentru Italia si Malta este format din toti episcopii ortodocsi ale caror eparhii au jurisdictie canonica in Italia si Malta.

In cadrul acestei intruniri, prezidata de  Inalpreasfintitul Ghenadios, Mitropolitul Italiei din partea Patriarhiei Ecumenice, au participat Parintele Serge Manioldi (Arhiepiscopia Bisericilor Ortodoxe Ruse in Europa Occidentala), Preasfintitul Nestor al Chersonului (Patriarhia Moscovei), Parintele Rasko Radovic (Biserica Ortodoxa Sarba), Parintele Avraam Matei (Patriarhia Romana). Au mai participat Parintele Arhimandrit Evangelos Ifantidis si Parintele Nicolas Madaro, clerici ai Patriarhiei Ecumenice, precum si Parintele Alexis Yastrebov, preot in cadrul Patriarhiei Moscovei.

In cadrul intrunirii, reprezentantii jurisdictiilor ortodoxe canonice prezente in Italia si Malta au supus discutiei rezultatele intalnirii precedente, ce a avut loc pe 17 noiembrie 2011, la Venetia, dar si subiecte de actualitate bisericeasca. Ca prim vice-presedinte al Consiliului a fost desemnat Preasfintitul Nestor al Chersonului, in timp ce Preasfintitul Siluan, ierarh al Patriarhiei Romane, a fost numit secretar.

Printre subiectele dezbatute s-a numarat situatia gruparilor necanonice ce constituie o problema serioasa pentru toate jurisdictiile ortodoxe din Italia.

.

27 Noiembrie 2012

Vizualizari: 557

Voteaza:

Cea de-a IV-a intrunire a Consiliului Episcopal Ortodox pentru Italia si Malta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE