Ceremonie militara si religioasa la Targu Mures

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent pe 26 septembrie, în judeţul Mureş unde va participa la două evenimente dedicate militarilor români.

Astfel, începând cu ora 9.00 va lua parte la ceremonia militară şi va oficia un serviciu religios, pentru eroii neamului, la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş.

În acest an se împlinesc 70 de ani de la bătălia de la Oarba de Mureş, cunoscută ca fiind una dintre cele mai sângeroase lupte din istoria celui de-al Doilea Război Mondial, în care şi-au pierdut viaţa peste 11.000 de ostaşi români.

Atacul a avut loc între 22-25 septembrie 1944 şi s-a dat pe un front de numai 400 metri.

De la ora 12.00 arhipăstorul nostru va fi prezent, alături de oficialităţile locale şi centrale, la manifestările legate de ceremonia de decorare a drapelului de luptă al Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu Mureş.

Drapelul de Luptă al Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” din Târgu Mureş va fi decorat, cu Ordinul Virtutea Militară în Grad de Cavaler cu însemne de pace, conferit de preşedintele ţării, şi totodată se vor acorda distincţii militarilor şi veteranilor de război.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în şedinţa din 29 septembrie 2011, înfiinţarea, începând cu data de 25 octombrie 2011, a Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”, prin transformarea Regimentului 1 Operaţii Speciale.

Noua structură se află în subordinea directă a şefului Statului Major General, sub control operaţional al Direcţiei de Informaţii Militare din Direcţia Generală de Informaţii a Apărării, şi în structura de forţe ale Statului Major al Forţelor Terestre.

Militarii din Forţele de Operaţii Speciale româneşti sunt antrenaţi simultan ca paraşutişti, scafandri şi alpinişti, fiind capabili să facă faţă oricărei situaţii deosebite impuse de realitatea de pe câmpul de luptă.

Înfiinţarea Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” permite îndeplinirea unor obiective majore, cum ar fi creşterea vizibilităţii structurilor forţelor pentru operaţii speciale din Armata României în cadrul NATO, în acord cu tradiţiile de luptă.

Sursa: reintregirea.ro

.

26 Septembrie 2014

Vizualizari: 464

Voteaza:

Ceremonie militara si religioasa la Targu Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE