Concert International de Muzica Bizantina


Concert International de Muzica Bizantina

Pentru a pastra cat mai mult Bucuria Invierii Domnului in inimile noastre, Asociatia Civica a Tinerilor Ortodocsi Romani - A.C.T.O.R.

si Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucurestilor va invita la Concertul International de Muzica Bizantina "Bucuria Invierii" Joi, 29 mai, de la ora 19:00, la Sala Palatului din Bucuresti. Unde vor canta pentru dumneavoastra cele mai reprezentative grupuri de muzica psaltica din lumea ortodoxa:

-Grupul de Psalti ai Patriarhiei Romane - Dirijor Protopsalt Mihail Buca - Romania;

-Maestrii Artei Muzicale Psaltice - dirijor Achilleus G. Chaldaeakes - Grecia;

-Gerontissa Mariam Skorda de la Manastirea Adormirea Maicii Domnului - din Insula Evia - Grecia;

-Divna Ljubojevic and "Melodi" Choir - Serbia;

-Corul Barbatesc de Muzica Bisericeasca Bizantina al Editurii "Sfantul Munte" - Rusia.

Acest concert face parte din Campania "Pentru Moralitate si Democratie in Romania" - Gandeste si Traieste Frumos si reprezinta un eveniment muzical de exceptie, in premiera internationala, inedit pentru intreg spatiul crestin european si nu numai. Vor fi prezente cele mai reprezentative grupuri psaltice de muzica bizantina din: Romania, Grecia, Rusia si Serbia. Concertul este oferit gratuit de asociatia noastra tuturor persoanelor interesate de spiritualitatea ortodoxa si de muzica culta - bizantina.

Cantarea bizantina are legile ei componistice, ce guverneaza o lume sonora a carei originalitate este usor de stabilit chiar la o simpla auditie. Sobrietatea si absenta elementelor exterioare in favoarea profunzimii si emotionalitatii sunt trasaturi ce confera acestei muzici austeritate, interiorizare si monumentalism. Adaugand ca muzica bizantina are si formele ei imnografice specifice (tropar, condac, canon) si o notatie cu totul originala, ne explicam de ce, astazi, ea are o asa de mare audienta la public si concentreaza interesul cercetarilor contemporane muzicale, atat pe plan national, cat si international.

Va asteptam pentru a ne folosi impreuna de acest moment, de o inalta expresie duhovniceasca si in premiera pentru tara noastra. Evenimentul muzical este organizat cu Inalta Binecuvantare a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Mai multe informatii despre concert se afla pe http://atitudineacrestina.wordpress.com

Concert International de Muzica Bizantina

Despre A.C.T.O.R.

Asociatia Civica a Tinerilor Ortodocsi Romani - A.C.T.O.R. este o organizatie neguvernamentala, cu caracter civic si cultural in spirit crestin-ortodox, care functioneaza autonom, la nivel national. Asociatia a fost infiintata pe 25 Mai 2006 de tineri crestin-ortodocsi din provinciile istorice romanesti Transilvania, Banat, Moldova, Tara Romaneasca, Dobrogea. Membrii A.C.T.O.R. sunt tineri licentiati in matematica, drept, economie, medicina, istorie, literatura, jurnalism, teologie ortodoxa. Ocupational sunt profesori, medici, avocati, economisti si ingineri.

Obiectivul general al organizatiei consta in crearea unui cadru juridic si organizational pentru laicatul crestin-ortodox care doreste, nu doar sa fie beneficiar al serviciilor Bisericii Ortodoxe Romane - din care face si el parte, ci sa aiba posibilitatea sa sprijine Biserica in demersul ei social si cultural. Astfel cetatenii de confesiune ortodoxa sa poata sa-si indeplineasca datoriile de crestini si fata de societatea in care traiesc.

Cu consideratie
Ivan Bogdan
Presedinte A.C.T.O.R.

.

26 Mai 2008

Vizualizari: 2143

Voteaza:

Concert International de Muzica Bizantina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE