Conferinte preotesti la Brasov si Fagaras

Preoţii din protopopiatele judeţului Braşov au participat în aceste zile la ultimele conferinţe preoţeşti de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului. Câte un preot din cele şase protopopiate din judeţul Braşov au susţinut referate legate de viaţa, activitatea, martiriul şi cinstirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Biserica “Sfântul Nicolae” din Şcheii Braşovului a găzduit joi, 16 octombrie, conferinţa preoţilor din Protopopiatele Braşov, Bran-Zărneşti şi Săcele, sub prezidiul Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Alături de ierarh s-au aflat protopopii Dănuţ-Gheorghe Benga, Gheorghe Colţea şi Sorin Şerban.

În cuvântul prin care a fost deschisă întâlnirea preoţilor braşoveni, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre evenimentul comemorat în acest an şi despre unicitatea martiriului acestui voievod al Ţării Româneşti.

Ultima conferinţă preoţească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului a avut loc pe 17 octombrie, la sediul Protopopiatelor Făgăraş 1 şi 2, fiind prezenţi alături de slujitorii Domnului de la parohiile din Ţara Făgăraşului şi cei din Protopopiatul Rupea. Conferinţa a fost prezidată de IPS Mitropolit Laurenţiu şi de protopopii Marcel Dobrea, Ion Tărcuţă şi Alexandru Petrica.

În debutul întâlnirii, un grup de tineri coordonat de preotul Ciprian Bîlbă a susţinut o scenetă religioasă închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Au urmat referatele celor trei preoţi, urmate de discuţiile referitoare la cele prezentate în cadrul conferinţei. În acelaşi timp, preoţii din Ţara Făgăraşului şi-au exprimat recunoştinţa pentru manifestările duhovniceşti organizate în cetate la începutul acestei luni.

La ambele conferinţe, preoţii au avut posibilitatea să asculte balada Sfinţilor Brâncoveni şi să afle mai multe despre activitatea celor două birouri de pelerinaje ale Agenţiei “Basilica Travel” aflate la Sibiu şi Braşov.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

20 Octombrie 2014

Vizualizari: 447

Voteaza:

Conferinte preotesti la Brasov si Fagaras 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Conferinte preotesti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE