Curs online de iconologie al Parintelui Nicolas Ozoline

Cursurile Centrului Ortodox de Studii si Cercetari "Dumitru Staniloae”, al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, pentru anul universitar 2012-2013, cuprind si un curs de iconologie, sustinut de Parintele Nicolas Ozoline, decanul Institutului de Teologie Ortodoxa Saint Serge din Paris.

Parintele Nicolas Ozoline, a deschis seria prezentarilor, marti, 24 octombrie 2012, printr-un curs introductiv in iconografia ortodoxa. Parintele Nicolas Ozoline (nascut in 1942) este profesor de Teologia icoanei, Omiletica si Teologie pastorala in cadrul Institutului Teologic Saint Serge. Este de asemenea realizatorul emisiunii TV "Ortodoxia” (canalul France 2) si autor a numeroase studii asupra simbolismului icoanei in Ortodoxie legat de teologia luminii necreate, precum si cu privire la principiile ce diferentiaza pictura bizantina de tabloul religios catolic.

Urmatoarea prelegere a Parintelui Nicolas Ozoline, in cadrul Cursurilor Centrului Dumitru Staniloae, este programata pentru marti, 27 noiembrie 2012.

Centrul Ortodox de Studii si Cercetari "Dumitru Staniloae”, al carui Consiliu de administratie este prezidat de Inaltpreasfintitul mitropolit Iosif, este un organism de formare si cercetare in slujba clerului si credinciosilor Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale si a oricarei persoane interesata de viata Bisericii. Centrul organizeaza cursuri si cicluri de studii pentru toate nivelurile, in urmatoarele domenii: Liturgica, Studii biblice, Patristica, Teologie si stiinta, Antropologie, Stiintele vietii, Studii canonice si juridice, Iconologie, Memorizarea Evangheliei, precum si conferinte pe diferite teme, teologice si culturale, sustinute de conferentiari invitati. Centrul lucreaza de asemenea la traducerea si studiul operei Parintelui Dumitru Staniloae.

Cursurile au loc in zilele de marti si joi, si vor incepe la orele 20:30 (pana in jurul orei 22), la catedrala mitropolitana "Sfintii Arhangheli” din Paris, 9 bis, rue Jean de Beauvais.

Cursurile si conferintele sunt transmise in direct pe televiziunea web a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale - www.apostolia.tv - si sunt inregistrate, atat in format video, cat si audio. Fisierele audio sunt postate in scurt timp pe site-ul amintit.

Pe aceeaşi temă

26 Octombrie 2012

Vizualizari: 964

Voteaza:

Curs online de iconologie al Parintelui Nicolas Ozoline 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE