Declaratia Papei Benedict privind retragerea sa

Papa a anuntat luni, 11 februarie 2013, faptul ca renunta la ministerul petrin. Va oferim traducerea textului declaratiei sale din aceasta dimineata, din cadrul Consistoriului convocat pentru trei canonizari.

Iubiti frati, v-am convocat in acest Consistoriu nu doar pentru cele trei canonizari, ci si pentru a va comunica o decizie de mare importanta pentru viata Bisericii. Dupa ce mi-am examinat in mod repetat constiinta inaintea lui Dumnezeu, am ajuns la certitudinea ca puterile mele, datorita varstei avansate, nu mai sunt potrivite pentru o exercitare adecvata a ministerului petrin.

Sunt constient ca acest minister, datorita naturii lui spirituale esentiale, trebuie sa fie indeplinit nu doar prin cuvinte si fapte, ci si, nu mai putin, prin rugaciune si suferinta.

Cu toate acestea, in lumea de astazi, supusa la atat de multe schimbari rapide si zguduita de probleme de profunda relevanta pentru viata de credinta, pentru a conduce barca Sfantului Petru si pentru a proclama Evanghelia, sunt necesare atat puterea mintii cat si a trupului, putere care in ultimele luni s-a deteriorat in mine pana acolo incat a trebuit sa imi recunosc incapacitatea de a indeplini in mod adecvat slujirea incredintata mie.

De aceea, si fiind constient de gravitatea acestui act, in deplina libertate declar ca renunt la ministerul de Episcop al Romei, Succesor al Sfantului Petru, incredintat mie de Cardinali in 19 aprilie 2005, astfel ca, de la 28 februarie 2013, ora 20.00, Scaunul Romei, Scaunul Sfantului Petru, va fi vacant si va trebui sa fie convocat, de catre cei care au competenta sa faca aceasta, un Conclav pentru alegerea noului Pontif Suprem.

Iubiti frati, va multumesc sincer, din inima, pentru toata iubirea si munca cu care m-ati sustinut in slujirea mea si va cer iertare pentru toate defectele mele. Iar acum, sa incredintam Sfanta Biserica grijii Pastorului nostru Suprem, Domnul nostru Isus Cristos, si sa o imploram pe Preasfanta Sa Mama Maria, pentru ca ea sa ii asiste pe Parintii Cardinali, cu grija ei materna, in alegerea noului Pontif Suprem. In ceea ce ma priveste, si in viitor, doresc sa slujesc cu devotament Sfanta Biserica a lui Dumnezeu, printr-o viata dedicata rugaciunii.

Sursa: catholica.ro

.

11 Februarie 2013

Vizualizari: 774

Voteaza:

Declaratia Papei Benedict privind retragerea sa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE