Delegatie a Bisericii Evanghelice - Luterane la Patriarhul Romaniei

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a primit, astazi, 1 iulie 2014, la Resedinta Patriarhala, vizita consilierului superior bisericesc al Bisericii Evanghelice - Luterane din Bayern, Michael Martin.

Oaspetele german a fost insotit de o delegatie restransa, din care a facut parte si Preasfintitul Parinte Sofian Brasoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Germaniei, Austriei si Luxemburgului.

Discutiile au vizat unele probleme de ordin pastoral din cele doua Biserici si modalitati actuale de propovaduire a Evangheliei Mantuitorului Iisus Hristos.

La finalul vizitei, Consilierul superior bisericesc Michael Martin a declarat: „Aici, in Romania invatam foarte mult despre spiritualitatea ortodoxa, cum este ea traita in manastire si in parohii, iar astazi am avut deosebita bucurie sa putem vorbi cu Preafericirea Sa, Patriarhul Daniel. Patriarhul Romaniei este foarte interesat de dialogul cu celelalte Biserici, cu celelalte confesiuni, iar aceasta a fost tema principala a discutiei noastre.

Noi am discutat insa si despre problemele pastorale ale bisericilor noastre si anume, cum poate fi Evanghelia in mod viu transmisa credinciosilor, cum trebuie sa activam in lucrarea noastra pastorala”.

Sursa: basilica.ro

.

01 Iulie 2014

Vizualizari: 556

Voteaza:

Delegatie a Bisericii Evanghelice - Luterane la Patriarhul Romaniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE