Duminica Mironositelor sarbatorita la Stavanger, Norvegia

In Duminica Mironositelor, 4 mai 2014, Preasfintitul Parinte Episcop Macarie al Europei de Nord, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie in biserica parohiei romanesti din orasul norvegian Stavanger, parohie pastorita de preotul Cristian-Silviu Comanescu. La slujba au fost prezenti si 
Excelentele Lor, domnii Daniel Ionita, Ambasadorul Romaniei in Regatul Norvegiei si Bogdan Tataru-Cazaban, Ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun

Raspunsurile la strana au fost date de Corul barbatesc al bisericii „Sfantul Nicolae” - Alba din Bucuresti, care in ajunul sarbatorii a sustinut si un concert pascal in biserica luterana Netland din zona centrala a orasului Stavanger.



Dupa citirea Evangheliei, parintele profesor Mihail-Simion Sasaujan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” a Universitatii din Bucuresti, a rostit un cuvant de invatatura, referindu-se la importanta Tainelor Spovedaniei si Impartasaniei in viata crestinilor ortodocsi.

La finalul Liturghiei, Preasfintitul Macarie le-a vorbit celor prezenti la slujba despre credinta si marturisirea Sfintelor Femei Mironosite, aducand cuvenitul omagiu tuturor mamelor, surorilor si fiicelor din marea familie a Bisericii, in aceasta duminica fiind sarbatorita femeia crestina. Cu acest prilej, credincioasele si credinciosii au primit in dar de la ierarh, doua brosuri editate de Patriarhia Romana, intitulate: „Taina Sfintei Spovedanii. Renasterea la viata in Hristos” si „Taina Sfintei Euharistii. Medicamentul nemuririi”.

Romanii din Stavanger au fost indemnati si in aceasta duminica sa vina in sprijinul crestinilor din Siria si din alte zone din Orientul Mijlociu aflati in suferinta si sa contribuie la colecta in bani organizata in Patriarhia Romana pentru mult incercatii crestini din Patriarhia Antiohiei si a Intregului Orient si din Patriarhia Siriana a Antiohiei.

Excelentele Lor, domnii Daniel Ionita, Ambasadorul Romaniei in Regatul Norvegiei, si Bogdan Tataru-Cazaban, Ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun, dimpreuna cu distinsa sa sotie Lect. Dr Miruna-Irina Tataru-Cazaban, participanti la lucrarile Simpozionului de la Stavanger, dedicate Sfintilor Martiri Brancoveni, au primit din partea Preasfintitului Parinte Episcop Macarie, distinctia „Crucea Nordului”.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.
Pe aceeaşi temă

04 Mai 2014

Vizualizari: 606

Voteaza:

Duminica Mironositelor sarbatorita la Stavanger, Norvegia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE