Hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu

Catedrala mitropolitana din Sibiu s-a aflat in sarbatoare la praznicul Sfintei Treimi, cand sute de credinciosi au venit sa participe la programul liturgic de la hramul lacasului de cult. Ca de fiecare data la hramul Catedralei din Sibiu, Sfanta Liturghie din ziua hramului a fost oficiata de un sobor de arhierei, din care au facut parte Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Inaltpreasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, Preasfintitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei si Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Alaturi de arhierei au slujit preotii de la Catedrala mitropolitana si profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna”, intre care s-a aflat si pr. acad. prof. dr. Mircea Pacurariu. Raspunsurile liturgice au fost date de corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane.

Cuvantul de invatatura de la Sfanta Liturghie a fost rostit de IPS Mitropolit Irineu, care a vorbit despre lucrarea Duhului Sfant in lume, dogma Sfintei Treimi, relatiile dintre Persoanele Sfintei Treimi si rolul lor in opera de mantuire a omenirii.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurentiu le-a multumit ierarhilor, preotilor si credinciosilor pentru participarea la hramul Catedralei mitropolitane. Lacasul de cult care a trecut de un secol de existenta este un simbol al cetatii transilvane, a subliniat ierarhul, o Catedrala dorita foarte mult de romanii din Ardeal si de Sfantul Ierarh Andrei Saguna.

Sarbatoarea hramului s-a incheiat cu o procesiune in jurul Catedralei mitropolitane. Preotii au purtat racla cu moastele Sfantului Ierarh Andrei Saguna in timpul procesiunii, alaturi de icoane si prapuri.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

11 Iunie 2014

Vizualizari: 423

Voteaza:

Hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE