Inceputul anului universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, la fel ca la toate institutiile de profil din Patriarhia Romana, au fost deschise luni, 3 octombrie, cursurile universitare si postuniversitare. Cei 700 de studenti, masteranzi si doctoranzi au participat dimineata, alaturi de cadrele didactice care ii indruma, la Sfanta Liturghie arhiereasca si la un Te Deum, savarsite in Catedrala Mitropolitana, de catre Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

In cuvantul adresat invataceilor, Preasfintitul Vasile le-a pus la suflet cateva sfaturi cu care sa inceapa noul an de studiu din pregatirea lor teologica. Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei le-a transmis un mesaj studentilor, caruia i-a dat citire la finalul slujbei de Te Deum, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa, pr. prof.

univ. dr. Ioan Chirila „Sa stiti ca este cu adevarat mergator in slujirea lui Dumnezeu doar acela care stie sa vorbeasca cu Dumnezeu. De aceea, e rugamintea noastra, a tuturor profesorilor, dar si a Inaltpreasfintiei Sale, sa va adunati de cu dimineata si de cu seara in locurile in care, indatinat, noi invatam si chiar vorbim cu Dumnezeu, pentru ca El sa ne intareasca, pentru ca El sa ne dea putere sa trecem si peste examene si peste formele acestea de invatare si sa ajungem la comuniunea liturgica intru jertfa cu Fiul Tatalui nostru Celui Ceresc”.

La slujba de Te Deum a luat parte si secretarul de stat in Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Vasile Timis, care a adresat, la randul sau, cateva cuvinte: „Dupa 20 de ani, vorbim de o institutie teologica si culturala de prim-rang in spatiul romanesc, Europa si strainatate. Acum, la inceput de drum, este un moment in care sa ne gandim fiecare dintre noi ce inseamna facultatea de teologie, ce sansa ofera fiecaruia dintre noi, o sansa mantuitoare”.

Dupa slujbele oficiate in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, in Aula Nicolae Ivan a Facultatii de Teologie Ortodoxa s-a desfasurat cursul inaugural avand ca tema „Innoirea liturgica in teologia contemporana”, sustinut de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

04 Octombrie 2011

Vizualizari: 516

Voteaza:

Inceputul anului universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE