Inscrieri la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj

Inscrierile la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca au inceput luni, 11 iulie. Dosarele pot fi depuse pana pe 16 iulie, de luni pana vineri, intre orele 8-16. Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior a aprobat la nivel licenta 351 de locuri, la buget si taxa, repartizate pe cele patru sectii.

Cea mai mare concurenta este de fiecare data la specializarea Teologie Pastorala, unde sunt 30 de locuri bugetate si 71 de locuri cu taxa. La aceasta specializare s-a mentinut forma clasica de admitere, examenul scris dupa o programa analitica ce e constituita din 17 subiecte care sunt o imbinare intre manualele de dogmatica si de religie din licee.

Se ia in calcul si media de la examenul de bacalaureat, desi intr-o propotie mai mica.

Candidatii pentru specializarea Arta Sacra vor trece printr-o proba eliminatorie, avand la dispozitie 20 de locuri bugetate si 130 cu taxa. In cazul celorlalte doua sectii, Teologie Didactica si Teologie Asistenta Sociala, admiterea se face pe baza de dosare. La Didactica vor fi 14 locuri bugetate si alte 36 cu taxa, iar pentru viitorii asistenti sociali sunt 20 de locuri bugetate si 30 cu taxa.

Atat examenul scris pentru admiterea la Pastorala, precum si proba eliminatorie pentru Arta Sacra, vor avea loc pe 18 iulie, rezultatele fiind afisate in ziua urmatoare. Cei nemultumiti vor putea depune contestatii timp de 48 de ore, urmand ca in 22 iulie sa fie cunoscute rezultatele finale. Perioada de confirmare a locurilor tine pana in 30 iulie, perioada in care cei care au fost admisi trebuie sa-si depuna actele originale, confirmandu-si locul.

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca pregateste atat preoti, profesori, cat si asistenti sociali si pictori, restauratori de biserici. In plus, studentii au oportunitati de studii internationale, potrivit precizarilor decanului facultatii, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila: „Din anul al II-lea, studentii pot obtine burse de studiu in strainatate, avem colaborari cu mai multe universitati, in mediul ortodox la Tesalonic, Atena, Saint-Serge, dar si in mediul catolic, care este mult mai larg. Am intretinut relatii mai ales cu Institutul Catolic din Paris”.

Pe langa sesiunea de admitere aflata in curs de desfasurare, in cazul in care vor ramane locuri neocupate, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca va mai organiza o sesiune de admitere in toamna acestui an.


Sursa: radiorenasterea.ro

.

11 Iulie 2011

Vizualizari: 990

Voteaza:

Inscrieri la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE