IPS Serafim Joanta, invitatul tinerilor de la ASCOR Cluj

Asociatia studentilor crestini ortodocsi romani, filiala Cluj-Napoca, va organiza in aceasta saptamana o serie de conferinte duhovnicesti.

Luni, 25 noiembrie 2013, invitatul tinerilor de la ASCOR Cluj va fi IPS Serafim Joanta, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord. Inaltpreasfintia Sa va participa de la ora 18 la slujba Vecerniei, ce va fi oficiata in Catedrala Mitropolitana, iar la final va adresa un cuvant duhovnicesc. IPS Serafim va vorbi celor prezenti la aceasta seara duhovniceasca despre „Dragostea care acopera multimea de pacate”. De la ora 20 IPS Serafim Joanta, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale si de Nord, se va intalni intr-un dialog cu tinerii, in Amfiteatrul Facultatii de Chimie de pe str.

Arany Janos nr. 11.

O serie de conferinte si dezbateri despre viata romanilor din Timoc vor avea loc marti si miercuri, 26-27 noiembrie 2013, la Cluj. Acestea vor fi sustinute de Parintele Alexandrovici Boian, vicarul romanilor din Timoc si protopop al Daciei Ripensis, din cadrul Episcopiei Dacia Felix. Prima intalnire va avea loc marti, 26 noiembrie 2013, de la ora 17 in Aula Ferdinand a Facultatii de Istorie si Filozofie, situata pe str. Napoca, nr. 11. Pr. Boian va vorbi pe tema: “Identitati romanesti in diaspora – romanii din Timoc”, iar la final va purta discutii cu cei prezenti la eveniment. Miercuri, 27 noiembrie 2013, de la ora 18, Pr. Alexandrovici va participa la slujba Vecerniei, ce va fi oficiata in Catedrala Mitropolitana din Cluj, dupa care va rosti un cuvant duhovnicesc despre „Slujirea in limba materna - Dar al Duhului Sfant”. De la ora 20, programul va continua cu o conferinta despre viata duhovniceasca a romanilor din Timoc, ce va avea loc in Aula Facultatii de Chimie de pe str. Arany Janos, Nr. 11.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Noiembrie 2013

Vizualizari: 640

Voteaza:

IPS Serafim Joanta, invitatul tinerilor de la ASCOR Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE