Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga - Contemporanii mei.Portrete si Caietele de la Putna


Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga - "Contemporanii mei.Portrete" si "Caietele de la Putna"



Miercuri, 8 octombrie 2008, ora 11:30, in Aula "Ion Heliade-Radulescu" a Bibliotecii Academiei, au fost lansate: volumul postum Zoe Dumitrescu-Busulenga - Contemporanii mei. Portrete, Editura Niculescu, Bucuresti, 2008 si publicatia Caietele de la Putna, primul numar.

Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga

Acest eveniment, organizat de ACADEMIA ROMANA si Fundatia "Credinta si Creatie, Maica Benedicta- Acad. Zoe Dumitrescu-Busulenga", i-a avut ca invitati pe: Acad, Eugen Simion - Presedintele Sectiei de Stiinte Filologice a Academiei Romane, Dan Haulica -Presedinte de Onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, Arhim. Melchisedec Velnic - Staretul Manastirii Putna, prof. univ. Nicolae-Serban Tanasoca - directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Romane, Acad. Florin Constantiniu, editor Elena Docsanescu, prof. univ. Valeriu Rapeanu, Rodica Marinescu - referent la Muzeul Taranului Roman.

Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga

Invitatii au rostit cuvinte de prezentare a celor doua noi volume, evocand viata si personalitatea celei care a fost Academician Zoe Dumitrescu-Busulenga, dupa numele de la calugarie, maica Benedicta. Directorul Editurii Niculescu, domnul prof. univ. dr. Cristian Niculescu, ne-a declarat cu acest prilej: "Lansarea de astazi este o lansare speciala, pentru o carte din cele editate postum ale Zoei Dumitrescu Busulenga, o personalitate remarcanta a culturii romanesti, distins profesor universitar si dascal si in acelasi timp academician de mare valoare in domeniul literelor.

            Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga            Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga

Omul Zoe Dumitrescu Busulenga se distinge, de asemenea, printr-o inifinita bunatate care de-a lungul vietii a rasplatit relatiile pe care le-a avut cu multi, multi alti oameni.

Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga

La sfarsitul vietii, dupa cum stim, s-a retras la Manastirea Varatec si a devenit maica Benedicta. O personalitate marcanta, care dupa o viata tumultoasa, plina de succese si rezultate, care i-au adus celebritatea in domeniul literaturii, in domeniul criticii literare, s-a retras la Manastirea Putna, unde odihneste si astazi. Dumnezeu s-o vegheze si s-o odihneasca in pace pentru tot restul timpului ce va ramane."

Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga - AUDIO

.

09 Octombrie 2008

Vizualizari: 2481

Voteaza:

Lansare Zoe Dumitrescu Busulenga - Contemporanii mei.Portrete si Caietele de la Putna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE