Manastirea Sfantul Ioan Rusul din Malaia isi sarbatoreste ocrotitorul

Manastirea “Inaltarea Sfintei Cruci” si "Sfantul Marturisitor Ioan Rusul” din localitatea valceana Malaia din Arhiepiscopia Ramnicului se va afla luni, 27 mai 2013, in sarbatoare. Obstea manastirii, impreuna cu preotii si credinciosii din zona si pelerinii din tara il vor cinsti pe Sfantul Ioan Rusul, ocrotitorul manastirii, construita anul trecut.

Astfel cu prilejul sarbatoririi hramului, programul liturgic va incepe inca de duminica seara cu slujba Privegherii, in cinstea Sfantului Ioan Rusul praznuit de Biserica Ortodoxa in data de 27 mai. In ziua hramului va fi savarsit Acatistul Sfantului Ioan Rusul si Sfanta Liturghie oficiata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului si un sobor de preoti si diaconi.

La aceasta sarbatoare sunt asteptati preoti si credinciosi din parohiile vecine si din Eparhie, precum si numerosi pelerini din tara.

Piatra de temelie pentru noua biserica a manastirii de maici cu hramurile "Inaltarea Sfintei Cruci” si "Sfantul Mc. Ioan Rusul” a fost pusa la data de 12 iunie 2012, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul. Zidit intr-un timp record,  aproximativ patru luni, locasul de rugaciune a fost sfintit anul trecut, pe data de 3 noiembrie, de catre un sobor de ierarhi sub protia Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim.

Ctitorii manastirii sunt Preotul Ioan Comaneci cu familia, impreuna cu sponsorul principal Frank Timis. Ansamblul manastiresc de la Malaia cuprinde biserica mare si un arhondaric pe doua nivele cu 25 de chilii.

Biserica este in forma de cruce bizantina, cu pridvor, avand lungimea de 37 m. Planul si arhitectura manastirii au fost realizate de Parintele Ioan Comaneci. Echipa de constructori a fost formata din vietuitori ai Manastirilor "Sfintii Trei Ierarhi” de la Gruiul Lupului si "Pogorarea Duhului Sfant” de la Blanoiu sub coordonarea Pr. Ioan Comaneci. Obstea manastirii cuprinde 7 maici, conduse de monahia Ioana Roznov.

Sursa:  arhiram.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1400

Voteaza:

Manastirea Sfantul Ioan Rusul din Malaia isi sarbatoreste ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE