Mitropolitul Andrei va boteza 24 de copii de etnie rroma din Pata Rat

Un eveniment inedit care marcheaza prezenta publica si misiunea Bisericii noastre Ortodoxe in societate, va avea loc sambata, 20 aprilie 2013, in Biserica noua, cu hramul "Soborul Sfintilor Apostoli” a parohiei ortodoxe din Someseni, cand de la ora 10, Parintele Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va boteza 24 de copii si tineri romi, cu varste cuprinse intre 8 luni si 16 ani, care traiesc in colonia de la Pata Rat.

La acest eveniment ii vor insotii pe copiii si tineri botezati, in calitate de nasi, 24 de familii ortodoxe din parohia Someseni, care s-au ingrijit de toate pregatirile sub indrumarea Pr. Paroh Ioan Roman si care le vor oferi viitorilor crestini un costum de haine noi, cadouri si un pranz festiv dupa incheierea slujbei din biserica. La randul sau, Mitropolitul Andrei le va oferi carti si icoane care sa le insoteasca drumul pe care vor pasi, dar si sfaturi despre cum trebuie sa isi traiasca viata purtand cu demnitate numele de crestin ortodox si le va vorbi despre rolul lor de modele pentru toti cei din comunitatea in care traiesc.

In ultimii ani, atat Arhiepiscopia Clujului, prin Sectorul misionar-social, cat si parohia ortodoxa Someseni s-au implicat activ in imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatii de tigani de la Pata Rat, prin oferirea de ajutoare materiale si hrana, dar mai ales prin faptul ca au deschis biserica acestor oameni, care vin si participa activ la slujbe si la viata comunitatii.



Datorita faptului ca fenomenul rromilor nu mai este unul periferic in societatea in care traim, Biserica se apropie cu multa deschidere spre integrarea deplina a acestor oameni, prin acordarea de sprijin social, asistenta religioasa si incredere ca in Biserica Ortodoxa isi pot gasi propria lor casa, alaturi de toti ceilalti credinciosi. In acest sens, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca exista in fiecare an un loc la specializarea Teologie Pastorala destinat persoanelor de etnie rroma, care le va oferi sansa celor cu adevarat inspirati de misiunea si marturia Bisericii sa fie pastori de suflete in aceste comunitati.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

19 Aprilie 2013

Vizualizari: 756

Voteaza:

Mitropolitul Andrei va boteza 24 de copii de etnie rroma din Pata Rat 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

botezul taina botezului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE