Olimpiada Nationala de Religie pentru seminarii si licee teologice ortodoxe, la Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia va gazdui, in perioada 23-26 aprilie 2014, Olimpiada de Religie pentru seminarii si licee teologice ortodoxe, etapa nationala.

Despre desfasurarea editiei din acest an a concursului ne-a vorbit parintele prof. dr. Nicolae Bolea, Inspectorul scolar la disciplina Religie in judetul Alba:

„Urmare comunicarii Ministerului Educatiei Nationale, cu adresa numarul 60.875/ 01.

10.2013 catre Inspectoratul Scolar Judetean Alba, inregistrata cu numarul 6112/07.10.2013, s-a facut cunoscut ca in perioada 23-26 aprilie 2014, se va desfasura in judetul Alba Olimpiada de Religie, etapa nationala, pentru Seminarii si Licee Teologice.

In urma acestei comunicari Inalt preasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei ne-a acordat arhiereasca binecuvantare ca aceasta olimpiada nationala sa se desfasoare la Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Simion Stefan” din Alba Iulia.

La aceasta competitie vor participa 160 de elevi care vor prezenta cunostinte legate de disciplinele teologice: Vechiul si Noul Testament, Dogmatica si Istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Pentru acesti 160 de elevi sunt prezenti 42 de profesori insotitori, iar comisia centrala va fi alcatuita din 20 cadre didactice, 19 de nivel preuniversitar, presedintele cadru didactic universitar, iar din partea Ministerului Educatiei Nationale va fi prezent domnul Inspector Scolar General din cadrul Ministerului, domnul Catalin Paslaru.

Competitia in sine are urmatorul grafic de desfasurare:
In 23 aprilie, miercuri, de la ora 19.00 in Catedrala Arhiepiscopala se va sluji Te-Deumul si se va desfasura deschiderea festiva a olimpiadei. Joi, 24 aprilie, va fi competitia propriu zisa de la ora 10.00 la Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Simion Stefan”. Vineri, 25 aprilie, dimineata grupul de elevi participanti la aceasta olimpiada vor vizita Manastirea Ramet fiind si sarbatoarea Izvorul Tamaduirii.

In dupa-amiezile zilelor de joi si vineri oaspetii vor fi calauziti spre a vizita edificiile culturale si fondurile documentare care le adapostesc, fiind vorba de Muzeul National al Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Sala Unirii, Muzeul Arhiepiscopiei in care se regasesc obiecte ce reprezinta patrimoniul national cultural de arta religioasa si arta sacra, de asemenea vor vizita Cetatea Alba Carolina de tip Vauban, in faza in care se gaseste in prezent aceasta monumentala lucrare, care reprezinta punct de referinta pentru Alba Iulia.

In ziua de 26 aprilie, sambata, la ora 10.00 va fi evenimentul festiv de premiere a celor care s-au inscris in competitie.

Consideram ca este binevenit si de bun augur acest eveniment pentru judetul Alba, pentru inspectoratul scolar, pentru Arhiepiscopia noastra Ortodoxa de Alba Iulia si pentru Seminarul Teologic, care si prin activitate isi inscrie la loc de cinste prezenta si prestatia activitatii didactice la nivelul judetului Alba. Nadajduim si in participantii nostri, elevii Seminarului, care sunt inscrisi la cele patru discipline sa aiba o prestatie onorabila si sa faca cinste institutiei noastre.”

Cu detalii despre desfasurarea etapei nationale a Olimpiadei de Religie pentru seminarii si licee teologice ortodoxe, a fost parintele prof. dr. Nicolae Bolea, Inspectorul scolar la disciplina Religie in judetul Alba.

Olimpiada Nationala de Religie pentru seminarii si licee teologice ortodoxe este organizata de Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Alba si Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia prin Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfantul Mitropolit Simion Stefan” din Alba Iulia alaturi de alti parteneri.

Aceste evaluari reprezinta pentru elevi o buna oportunitate de acomodare cu metodologia de sustinere a testelor nationale, astfel incat sa isi poata stapani cat mai bine emotiile si sa se concentreze eficient pentru valorificarea celor invatate. Pentru elevii seminaristi din clasa a XII-a, competitia care se va desfasura reprezinta si o evaluare importanta inaintea examenului de bacalaureat si de admitere la facultatile de teologie ortodoxa din tara, programa de invatamant a acestor examene fiind asemanatoare.

Sursa: reintregirea.ro

.

23 Aprilie 2014

Vizualizari: 917

Voteaza:

Olimpiada Nationala de Religie pentru seminarii si licee teologice ortodoxe, la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

olimpiada de religie

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE