Pelerinajele, ca forma de misiune


Pelerinajele, ca forma de misiune

In lunile august si septembrie, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia organizeaza prin Centrul Misionar mai multe pelerinaje in tara si strainatate. Aceste excursii la manastiri se adreseaza tuturor crestinilor si sunt din punctul de vedere al directorului Centrului Misionar, preotul Florin Croitoru, o forma de misiune, deoarece nu sunt simple concedii, ci si un prilej de discutii pe teme teologice intre participantii la pelerinaj care sunt insotiti de un preot.

Destinatii spirituale si culturale

Pelerinajele organizate de la Alba Iulia spre diverse destinatii de interes spiritual si cultural se adreseaza mai multor categorii de credinciosi, tineri si copii, adulti mireni sau clerici, preoti, maici sau calugari. "Aceste pelerinaje nu se adreseaza doar credinciosilor <>, este mai mult o forma de misiune, deoarece noi incercam sa aducem in lumina mai mult aspectele spirituale, nu ii ducem pe cei care aleg o astfel de excursie la plaja, ii ducem in lacasuri de cult", a explicat directorul Centrului Misionar.

Cele mai scurte pelerinaje sunt organizate de Arhiepiscopia Ortodoxa din Alba Iulia la manastirile din judet, de cele mai multe ori cu ocazia Hramului manastirii sau bisericii respective.

Astfel de excursii se vor organiza la inceputul lunii septembrie la manastirile de la Recea si de la Lupsa. Pretul unui astfel de pelerinaj, de o zi, este de aproximativ 13 lei pentru o persoana. Cele mai lungi excursii cu tematica religioasa in tara sunt cele organizate la manastirile din Dobrogea si la cele din Banat.

Experiente care imbogatesc spiritual

Sunt organizate si pelerinaje in manastiri din afara tarii, de opt sau chiar 11 zile, in Israel, Grecia, Franta, Austria, la Sfantul Munte Athos sau Italia. In toate aceste excursii religioase participantii sunt insotiti de un preot, care ii incurajeaza pe credinciosi sa poarte discutii inspirate de monumentele pe care le viziteaza. "Cel mai lung pelerinaj pe care il organizam are 11 zile in Israel si Egipt. Pentru a pregati aceste pelerinaje avem intalniri si discutii premergatoare cu participantii, in care sa ne cunoastem si sa putem interactiona. In acest fel cei care vor merge in aceste pelerinaje nu vor fi pe durata excursiei niste straini, vor deveni prieteni si vor putea spune ca au trait o experienta frumoasa din care au revenit imbogatiti spiritual si cultural", a spus preotul Florin Croitoru.

  

Mihaela Moraru

Sursa: monitorulab.ro

.

19 August 2008

Vizualizari: 699

Voteaza:

Pelerinajele, ca forma de misiune 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE