Praznicul Botezului Domnului la Marea Baltica

Luni, 6 ianuarie 2014, de Praznicul Botezului Domnului, Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord a savarsit Dumnezeiasca Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare impreuna cu un sobor de preoti si diaconi in biserica parohiei ortodoxe romane din Copenhaga, Danemarca.

In cadrul Liturghiei, dupa rugaciunea amvonului, s-a organizat o procesiune, cu prapori si icoane, in apropierea bisericii, pe tarmul Marii Baltice, unde s-a savarsit sfintirea mare a apei si au fost binecuvantati cu Aghiasma Mare numerosii credinciosi care au participat la slujba.

La final, potrivit Traditiei ortodoxe, arhiereul a aruncat Sfanta Cruce in apa, fiind ridicata de Grigore Popescu, unul dintre cei cinci tineri care au intrat in apa marii pentru aducerea Sfintei Cruci. Fiecare dintre acesti credinciosi care au implinit aceasta frumoasa randuiala, au primit din partea Preasfintitului Macarie mai multe daruri care a oferit parohiei si prapori brodati in atelierele Centrului episcopal din Stockholm. Dupa slujba, s-a organizat traditionala agapa frateasca.

In anii precedenti, Preasfintitul Episcop Macarie a participat de Praznicul Bobotezei la procesiunile de ridicare a Crucii in orasele suedeze Göteborg si Jönköping si in capitala Suediei, Stockholm. Anul trecut, procesiunea de Boboteaza s-a organizat in fiordurile orasului norvegian Bergen, iar anul acesta, Preasfintitul Episcop Macarie a condus pentru prima oara procesiunea de Boboteaza in Danemarca.

Sursa: episcopiascandinaviei.o

 

.
Pe aceeaşi temă

06 Ianuarie 2014

Vizualizari: 444

Voteaza:

Praznicul Botezului Domnului la Marea Baltica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE