Praznicul Schimbarii la Fata in Moldova

In cea de-a sasea zi a lunii august, in calendarul Bisericii Ortodoxe este sarbatorita Schimbarea la Fata a Domnului. Numeroase biserici de manastire sau de parohie din Moldova sunt inchinate acestui praznic imparatesc.

Manastirea „Schimbarea la Fata“ de pe Muntele Ceahlau, judetul Neamt, imbraca maine straie de sarbatoare. In aceasta seara se va oficia slujba Privegherii, iar maine-dimineata, in jurul orei 9:00, va fi intampinat Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care va sluji Sfanta Liturghie. Alaturi de Inaltpreasfintia Sa vor sluji PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, si PS Macarie, Episcopul ortodox roman al Europei de Nord.
Hram va fi maine si la Manastirea Sihla din judetul Neamt, a carei biserica din lemn, aflata in apropiere, printre stanci, este inchinata Schimbarii la Fata. In aceasta seara se va savarsi slujba Privegherii de catre un sobor de preoti si diaconi, iar maine-dimineata va fi oficiata Sfanta Liturghie.

Pelerinii sunt asteptati maine in judetul Neamt la sarbatoarea Schitului Icoana Noua al Manastirii Neamt si la Manastirea Nechit. Zi de bucurie va fi maine in Parohia Tasca, Protopopiatul Piatra Neamt, la Biserica „Schimbarea la Fata“ a Manastirii Pietricica din Piatra Neamt, la Biserica „Schimbarea la Fata“ - Socola din Iasi si la Biserica „Schimbarea la Fata“ a Parohiei Cucuteni - Letcani, Protopopiatul Iasi 1. In Eparhia Husilor isi serbeaza hramul Biserica „Schimbarea la Fata“ din Husi si Manastirea „Schimbarea la Fata“ - Dobrina din judetul Vaslui, iar in Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor va fi sarbatoare la Manastirea Slatina din judetul Suceava. Tot maine, Manastirea Berzunti din judetul Bacau isi asteapa credinciosii pentru a participa la sfintele slujbe dedicate hramului.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.

05 August 2014

Vizualizari: 628

Voteaza:

Praznicul Schimbarii la Fata in Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE