Prezenta chiriarhala in biserica Manastirii Buna Vestire din Bolintin

În fiecare an, în ziua de 25 martie, Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin îşi sărbătoreşte hramul. Manifestările religioase dedicate acestui moment au debutat în această seară când, un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit Pavecerniţia Mare unită Litia, urmată de Taina Sf. Maslu.



La final, ierarhul nostru a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit celor prezenţi despre importanţa Maicii Domnului în iconomia mântuirii noastre. Maica Domnului, prin expresia „fie mie după cuvântul tău" (Luca1, 38), îşi pune la dispoziţia Sfântului Duh întreaga fiinţă, făcându-se astfel „începutul mântuirii noastre. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe credincioşi să o cinstească mai presus decât pe îngeri şi pe sfinţi şi să înalţe neîncetat rugăciuni către cea care este Mijlocitoare între Dumnezeu şi oameni, căci ea, zămislind în pântecele ei, luminată de focul dumnezeirii, L-a adus în lume pe Fiul lui Dumnezeu.

Manifestările religioase vor continua şi mâine când, Chiriarhul nostru înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară al mănăstirii.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

25 Martie 2015

Vizualizari: 451

Voteaza:

Prezenta chiriarhala in biserica Manastirii Buna Vestire din Bolintin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE