Prima intalnire duhovniceasca din Postul Mare la Arhiepiscopia Ramnicului

Sala "Iosif Episcopul” a Asezamantului Pastoral-Cultural "Sfantul Ierarh Calinic”, aflat in incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, a gazduit seara zilei de 28 martie, de la ora 18.00, prima conferinta duhovniceasca din seria intalnirilor ce se desfasoara in Eparhia Ramnicului pe perioada Postului Mare, sub titlul generic"Libertatea crestina in iubirea lui Dumnezeu si a oamenilor”.

Tema dezbatuta a fost "Crestinul intre libertinaj si libertate duhovniceasca”, prelegerea fiind sustinuta de catre Pr. Lect. Univ. Dr. Vasile Gavrila de la Biserica "Sfantul Nicolae - Paraclis Universitar” din Bucuresti.

Evenimentul a fost organizat la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, de catre Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului, in parteneriat cu A.S.C.O.R. Filiala Rm. Valcea.

Referitor la tematica conferintei duhovnicesti, Parintele profesor Vasile Gavrila ne-a relatat: "Intalnirea duhovniceasca din aceasta seara s-a desfasurat in jurul unei teme de actualitate, pentru ca este vorba despre crestinul care se afla intre libertatea duhovniceasca pe care o cauta, pe de o parte, si cred ca fiecare este insetat dupa aceasta libertate, si libertinajul pe care societatea ni-l ofera, pe de alta parte. Societatea de astazi este foarte ofertanta si foarte generoasa in a ne oferi multe aspecte care par bune si frumoase dar care pot fi capcane pentru suflet si, din acest motiv, pentru faptul ca lumea este intr-o continua cautare si doreste sa fie lamurite pe cat este posibil aceste lucruri, am venit la acest dialog duhovnicesc si sper ca impreuna cu credinciosi care au fost aici si cu ajutorul lui Dumnezeu sa primim harul calauzitor spre aceasta libertate duhovniceasca ce ne duce cu adevarat la viata in Hristos”.

La intrunire au fost prezenti numerosi credinciosi, tineri si varstnici, preoti, profesori, seminaristi, elevi si studenti. Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului au participat Pr. Constantin Cirstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului si Pr. Constantin Olariu, Inspector cu Catehizarea Tineretului in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului.

Urmatoarea conferinta duhovniceasca cu tema "Libertatea ca dar al persoanei in Teologia Parintelui Dumitru Staniloae”, va avea loc marti, 2 aprilie 2013, de la ora 18,00, in Sala "Iosif Episcopul” a Asezamantului Pastoral-Cultural "Sfantul Ierarh Calinic”si va conferentia Pr. Lect. Univ. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecan al Facultatii de Teologie "Justinian Patriarhul” din Bucuresti.

Aceste intalniri religioase se inscriu in seria manifestarilor dedicate "Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Patriarhia Romana”, precum si a comemorarii a 110 ani de la nasterea Parintelui Acad. Dumitru Staniloae si a 20 de ani de la trecerea sa la cele vesnice.

Sursa: arhiram.ro

Pe aceeaşi temă

29 Martie 2013

Vizualizari: 709

Voteaza:

Prima intalnire duhovniceasca din Postul Mare la Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE