Rechizite pentru trei centre de plasament, oferite de Arhiepiscopia Sibiului

In preajma inceputului de an scolar, Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social, a oferit rechizite, dulciuri si sucuri copiilor din trei centre de plasament din judetul Sibiu. Ajutoarele au ajuns la copiii institutionalizati din Orlat, Turnu Rosu si de la Centrul de Plasament “Gulliver” din Sibiu.

Actiunea a avut loc miercuri, 5 septembrie, cu mai bine de o saptamana inainte de inceperea noului an scolar. Departamentul Social eparhial, prin grija parintelui consilier Nicolae Rusu, a oferit copiilor din centrele amintite un numar mare de caiete, instrumente de scris si creioane colorate, dulciuri si sucuri pentru a sprijini institutiile in pregatirile pentru inceperea noului an scolar. Primul centrul vizitat de parintele consilier Nicolae Rusu si asistentul social Tudor Costea a fost cel de la Orlat, unde aproximativ 90 de copii, cu varste cuprinse intre doi ani si jumatate 17 ani si jumatate, beneficiaza de serviciile institutiei.

Centrul de la Orlat, ca si celelalte institutii de ingrijire a copiilor abandonati, sunt cunostinte vechi ale Arhiepiscopiei Sibiului. Actiuni similare celei din 5 septembrie au mai avut loc si cu alte ocazii, incat copiii sunt familiarizati cu prezenta reprezentantilor Arhiepiscopiei Sibiului, care au adus darurile amintite si au transmis binecuvantarea Inalt Preasfintitului Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

In aceasta vara, prin intermediul Departamentului Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, 35 de copii de la Centrul de Plasament din Orlat, impreuna cu o parte din personalul supraveghetor, au mers in tabara la mare, fiind gazduiti de Centrul de Plasament “Antonio” din Constanta, iar de la institutia constanteana, au venit la Orlat, la poale de munte, acelasi numar de copii, impreuna cu cinci cadre didactice. Schimbul de exeprienta, ne-a explicat parintele consilier Nicolae Rusu, a adus mari beneficii ambelor institutii, iar in anii urmatori va continua aceasta colaborare.

Grija fata de copii

Aceleasi daruri au fost oferite apoi, copiilor de Centrul “Gulliver” si Centrul de Plasament de la Turnu Rosu, bucuria fiind mare in randul celor mici. In viitorul apropiat, Departamentul Social va oferi copiilor din centrele de plasament din judetul Sibiu, imbracaminte si incaltaminte, atat de necesare micutilor care merg la scoala.

“Grija fata de copii institutionalizati si orfani este o prioritate pe agenda de lucru a IPS Mitropolit Laurentiu si rezultatele obtinute la invatatura de le cele trei centre de plasament din judetul Sibiu, l-au convins si anul acesta pe ierarhul nostru ca, la inceput de an scolar, sa trimita rechizite scolare si cele necesare planului educational”, ne-a spus parintele consilier Nicolae Rusu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

06 Septembrie 2012

Vizualizari: 790

Voteaza:

Rechizite pentru trei centre de plasament, oferite de Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

iubirea semenilor

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE