Sfanta Mucenita Filoteia, dupa 90 ani, din nou in Calarasi

Cu Inalta Binecuvantare a Preafericitului Parinte Daniel, Arhiepiscopul Bucurestilor, Mitropolitul Munteniei si Dobrogei si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, cu purtarea de grija a Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, la solicitarea Preasfintitului Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, in perioada 4 - 7 septembrie 2014, racla cu cinstitele moaste ale Sfintei Mucenite Filoteia se afla in Protopopiatul Calarasi, cu ocazia implinirii a 90 de ani de cand moastele Sfintei Mucenite Filoteia de la Curtea de Arges poposeau in Municipiul Calarasi, informeaza eparhiaargesului.ro.

Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, a participat joi, 4 septembrie 2014, in Municipiul Calarasi, impreuna cu Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, alaturi de un sobor de preoti si diaconi si in prezenta unui a numerosi credinciosi, la procesiunea cu racla ce odihneste cinstitele moaste ale Sfintei Mucenite Filoteia.

La ora 17.00 a avut loc primirea Raclei cu cinstitele moaste ale Sfintei Mucenite Filoteia, apoi delegatia Arhiereasca impreuna cu soborul de preoti si credinciosi au plecat intr-o procesiune pe ruta Strada Bucuresti pana la Biserica ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena” – Volna, unde Sfintele Moaste au fost depuse intr-un baldachin din curtea sfantului lacas, spre inchinare tuturor credinciosilor.

Inaltpreasfintitului Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, i-au fost conferite de catre dl. primar Daniel Dragulin, titlul de “Cetatean de Onoare al municipiului Calarasi”, precum si distinctia “Cheia Orasului”.

Multumind tuturor pentru dragoste si onoarea facuta, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic a pus la sufletul credinciosilor prezenti, indemnuri catre apropierea de bunul Dumnezeu, de sfantul inger pazitor, de sfantul al carui nume l-am primit la botez, cu rugaciuni rostite cu credinta neindoielnica, amintind cuvintele vii ale Sfintei Scripturi: „Toate cate le cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea.” (Marcu 11,24) De asemenea i-a indemnat pe toti sa se roage pentru ca Dumnezeu sa-si reverse binecuvantarile Sale, sa ne dea ploaie la buna vreme si sa ne fereasca de furia apelor, sa ne daruiasca belsug al pamantului, pace si bucurie in suflete si intre noi, si sa rasplateasca ostenelile oamenilor, multumind in final, tuturor, pentru solidaritate ortodoxa si romaneasca.

Evenimentele vor continua pana duminica, dupa urmatorul program:

Vineri, 05 septembrie 2014:
La ora 07.00 – Acatistul Sfintei Mucenite Filoteia si Sfanta Liturghie, iar seara slujba Vecerniei si Privegherea.

Sambata, 06 septembrie 2014:
La ora 07.00 – Acatistul Sfintei Mucenite Filoteia si Sfanta Liturghie, iar seara slujba Vecerniei si Privegherea.

Duminica, 7 septembrie 2014:
Incepand cu ora 9.00 va fi savarsita Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului si Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, alaturi de un ales sobor de preoti si diaconi. Impreuna rugatori vor fi si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, precum si credinciosii ce vor dori sa aduca rugaciunile lor, spre mijlocire, Sfintei Mucenite Filoteia.

Cinstitele moaste ale Sfintei Mucenite Filoteia vor ramane spre inchinare pana duminica, 7 septembrie 2014, ora 13.00, cand delegatia Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, va pleca din Municipiul Calarasi.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Septembrie 2014

Vizualizari: 653

Voteaza:

Sfanta Mucenita Filoteia, dupa 90 ani, din nou in Calarasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE