Simpozion international la Facultatea de Teologie din Sibiu

În a doua zi a manifestărilor dedicate împlinirii a celor 230 de ani de învățământ teologic ortodox la Sibiu, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a găzduit Simpozionul internațional “Relevanța învățământului teologic pentru lumea contemporană”. Au fost prezenți invitați de la universități din străinătate: dr. Ulrich Wien de la Institutul de Teologie Evanghelică al Universității Koblenz-Landau, Germania, prof. Pierre-Yves Brandt de la Universitatea din Lausanne, Elveția, prof.

dr. Samuel Callian de la Universitatea din Pittsburgh, SUA și alți oaspeți. De asemenea, la cele patru secțiuni au participat numeroși profesori și cercetători de la universitățile din țară. Cele patru secțiuni au fost intitulate: “A face misiune după modelul lui Hristos”, “Rolul educaţiei religioase în trecut”, “Biserica, educaţia, şcoala – un model confesional ardelean” și “Situaţia învăţământului teologic universitar astăzi. Probleme şi provocări”. Fiecare participant a avut posibilitatea să contribuie prin referate cu subiecte din temele propuse de simpozionul internațional.

“Am împărțit acest simpozion pe patru secțiuni, pentru ca să se regăsească fiecare invitat din țară și din străinătate cu preocupările lor în acest domeniu. Avem invitați din străinătate și din țară, sunt reprezentate două facultăți de Teologie Ortodoxă din străinătate, dar avem și invitați de la facultăți de Teologie Catolică sau protestantă, așa încât ne bucurăm de o prezență numeroasă în facultatea noastră”, ne-a spus pr. decan Nicolae Chifăr.

Autor: Ștefan Mărculeț
Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

18 Mai 2016

Vizualizari: 481

Voteaza:

Simpozion international la Facultatea de Teologie din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE