Simpozion national la Manastirea Arnota - 5 aprilie

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si coordonarea Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, la Manastirea Arnota vor fi comemorati la finele acestei saptamani Domnitorii Tarii Romanesti Matei Basarab si Sfantul Constantin Brancoveanu in cadrul unor manifestari spiritual culturale.

Manifestarile sunt organizate la implinirea a 360 de ani de la trecerea la cele vesnice a Voievodului Matei Basarab si 300 de ani de la martiriul familiei unui demn urmas al sau in scaunul domnesc al Tarii Romanesti, Sfantul Voievod Constantin Brancoveanu.

Manifestarea spiritual-culturala se va desfasura dupa urmatorul program:
Sambata, 5 aprilie 2014
- ora 09.00 – Sfanta Liturghie; - Slujba Parastasului pentru Voievodul Matei Basarab la implinirea a 360 de ani de la trecerea la Domnul ;
- ora 11.30 – Simpozionul national „Spiritualitatea si cultura romana in timpul domniilor lui Matei Basarab si a Sfantului Constantin Brancoveanu”.
- ora 13.30 – Lansare de carte.

Simpozionul national: „Spiritualitatea si cultura romana in timpul domniilor lui Matei Basarab si a Sfantului Constantin Brancoveanu”, descopera lucrarea ctitoriceasca a celor doi domnitori romani care au devenit raspunzatori de pacea, apararea si buna chiverniseala a tarii.

Desi deceniile separa domnia lui Matei Basarab de cea a Sfantului Constantin Brancoveanu, cei doi domni au pus temeiurile unor lungi rastimpuri de sporire duhovniceasca si culturala. Impreuna sunt asezati si in randul ctitorilor Manastirii Arnota, intrucat Constantin Brancoveanu s-a ingrijit si de refacerea ctitoriei voievodului Matei Basarab, careia i-a adaugat pridvorul deschis, i-a refacut pictura si a inzestrat-o cu o catapeteasma de lemn, o dantelarie sculptata si aurita in stil brancovenesc. Totodata va fi subliniata si legatura de rudenie dintre cei doi domnitori romani, Sfantul Constantin Brancoveanu fiind stranepotul Voievodului Matei Basarab.

La eveniment sunt asteptati sa participe ierarhi, stareti si starete de la manastirile Eparhiei Ramnicului, preoti, demnitari, oameni de cultura, profesori si elevi.

Sursa: arhiram.ro

.

02 Aprilie 2014

Vizualizari: 599

Voteaza:

Simpozion national la Manastirea Arnota - 5 aprilie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE