Slujba de hram la biserica 'Sfintii patru martiri de la Niculitel' din Constanta

Miercuri, 4 iunie, cand in Biserica Ortodoxa Romana sunt cinstiti sfintii martiri dobrogeni de la Niculitel, Zotic, Atal, Camasie si Filip, ierarhul Tomisului va oficia Sfanta Liturghie la biserica „Sfintii patru martiri de la Niculitel” din Constanta (cartier Faleza Nord), incepand cu ora 8.00.


Sfintii martiri Zotic, Atal, Camasis si Filip au fost descoperiti intr-o cripta a bazilicii din Niculiţel, judeţul Tulcea.

Dupa martiriul lor, moastele au fost asezate intr-o racla si depuse in cripta, iar in interior, pe peretele de la intrare, a fost inscripţionat textul „Martirii lui Hristos”, urmat de numelor lor.

Acesti patru mucenici de la Niculitel au patimit impreuna, iar martirajul a avut loc in a doua jumatate a secolului al IV-lea. Dupa descoperirea moastelor, in toamna anului 1971 cu prilejul unor surpari de teren datorate unor ploi abundente, relicvele au fost luate de arhiereul-vicar de atunci, Gherasim Constanţeanul, si depuse in biserica manastirii Cocosu, din jud. Tulcea, unde se afla si astazi.


Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

02 Iunie 2014

Vizualizari: 1141

Voteaza:

Slujba de hram la biserica 'Sfintii patru martiri de la Niculitel' din Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE