Slujba Parastasului de trei ani a Episcopului Damaschin

Luni, 23 aprilie 2012, cand Biserica Ortodoxa, praznuieste Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca la Catedrala Episcopala „Inaltarea Domnului” din Slobozia, inconjurat de preacucernici parinti consilieri de la Centrul Eparhial si soborul de preoti si diaconi de la catedrala Episcopala.

Diaconul Emilian Cristian Petre a fost hirotonit preot misionar pentru nevoile pastorale si misionare ale Protopopiatului Slobozia si imbisericit la parohia Amara II.

Dupa Sfanta Liturghie, Intaistatatorul Eparhiei noastre a savarsit slujba parastasului pentru fericitul intru adormire, Episcopul Damaschin, al doilea chiriarh al Episcopiei noastre, care implineste trei ani de la trecerea la cele vesnice.



In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a vorbit despre viata plina de eroism crestin a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si a adus un omagiu inaintasului Sau Episcopul Damaschin, pentru care s-a facut pomenire.

Sursa: sf-esc.ro
 

.

23 Aprilie 2012

Vizualizari: 699

Voteaza:

Slujba Parastasului de trei ani a Episcopului Damaschin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE