Slujba de Priveghere in cinstea Cuviosului Siluan Athonitul la Alba Iulia

Sambata, 26 noiembrie vor fi pomeniti Sfintii Stelian - ocrotitorul copiilor si Cuviosul Siluan Athonitul - la 24 de ani de la canonizare.

Vineri, 25 noiembrie 2010, de la ora 19.00 la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia se va oficia o slujba de Priveghere in cinstea Cuviosului Siluan Athonitul. Maine, se implinesc 24 de ani de la canonizarea sfantului de catre patriarhia Ecumenica de la Constantinopol, care l-a proclamat dascal apostolic si profetic al Bisericii in data de 26 noiembrie 1987.

Cuviosul Siluan Athonitul este praznuit de Biserica Ortodoxa in fiecare an la data de 24 septembrie si la 26 noiembrie – ziua canonizarii lui. Cuviosul Siluan Athonitul a putut fi cunoscut datorita, in principal, ucenicului sau – arhimandritul Sofronie Saharov, stabilit ulterior la manastirea Essex din Anglia. Datorita parintelui Sofronie si in special a cartii lui intitulata: Staretul Siluan. Viata – Invatatura – Scrieri, Cuviosul Siluan Athonitul este cunoscut in Europa si peste ocean, aceasta carte si alte scrieri fiind traduse si in limba romana.

Tot maine se implinesc cinci ani de la sfintirea Bisericii Memoriale Mihai Viteazul din Alba Iulia, care de atunci a primit si hramul Sfantul Siluan.

Slujba Privegherii din aceasta seara va cuprinde Vecernia mare cu Litia, Utrenia si Sfanta Liturghie.

Sursa: Radio Reintregirea
 

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 458

Voteaza:

Slujba de Priveghere in cinstea Cuviosului Siluan Athonitul la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE