Slujbe in sobor la bisericile din Fagaras

In Postul Nasterii Domnului din acest an, preotii din Fagaras continua traditia impamantenita in ultima perioada de a sluji impreuna in cate o biserica din municipiu. Preotii fagaraseni s-au intalnit in cadru liturgic si anul trecut, in Postul Craciunului si in Postul Sfintelor Patimi din acest an.

In fiecare joi, de la orele 18.00, preotii oficiaza impreuna slujba Acatistului hramului pe care biserica respectiva il poarta, iar unul dintre preoti rosteste la final un cuvant de invatatura.

Prima intalnire din acest post a avut loc pe 22 noiembrie, in Biserica „Sfanta Treime” si in prezenta a numerosi credinciosi. Soborul a oficiat slujba Acatistului Preasfintei Treimi, iar in cuvantul de invatatura sau, parintele Ioan Lungoci a vorbit despre post si foloasele acestuia. Parintele Lungoci a subliniat faptul ca postul este o virtute bineplacuta lui Dumnezeu si crestinii practicanti il folosesc, urmand Domnului, Apostolilor si Sfintilor Parinti. De asemenea, parintele a amintit auditoriului cateva pilde din Pateric, care ilustreaza importanta postului pentru mantuire. Un grup vocal format din elevi ai Liceului Teologic „Sfantul Constantin Brancoveanu” din oras, condus de profesorul Gheorghe Malene a dat raspunsurile la strana si a interpretat mai multe colinde.

Pregatire pentru Craciun

O alta intalnire a preotilor din Fagaras a avut loc joi, 29 noiembrie, in Biserica”Adormirea Maicii Domnului” din cimitir, iar cuvantul de invatatura a fost rostit de parintele Vasile Stan. Urmatoarea intalnirea a avut loc pe 6 decembrie, la Biserica „Sfantului Nicolae”, iar predicator a fost parintele Cornel Urs. Astazi, 13 decembrie slujba comuna va fi oficiata la Biserica „Sfantul Ioan Evanghelistul” de la liceul amintit, unde va predica parintele Marcel Greavu. In sfarsit, pe 20 decembrie, credinciosii au posibilitatea sa participe la slujba religioasa de la Biserica „Sfintii Arhangheli”, cuvantul de invatatura urmand a fi rostit de parintele protopop Marcel Dobrea.

Prin aceste slujbe in sobor, se intentioneaza a se realiza o mai buna comunicare a cuvantului lui Dumnezeu catre oameni, o rugaciune mai puternica, prin insumarea prezentei mai multor slujitori ai altarului si o pregatire de Craciun mai sustinuta. (Pr. prot.
Marcel Dobrea)

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Decembrie 2012

Vizualizari: 777

Voteaza:

Slujbe in sobor la bisericile din Fagaras 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE