Tarnosirea bisericii noi din parohia salajana Ortelec

Duminica, 1 septembrie 2013, o noua biserica a fost data in folosinta in Episcopia Salajului. Este vorba despre biserica cu hramul "Nasterea Maicii Domnului” din cartierul Ortelec al Municipiului Zalau. Slujba de tarnosire a fost savarsita de catre Preasfintitul Parinte Petroniu, inconjurat de un sobor de 30 de preoti si diaconi. La inceputul cuvantului de invatatura Preasfintitul Parinte Petroniu a urat credinciosilor prezenti la slujba, traditionalul "la multi ani”, intrucat astazi este inceputul anului bisericesc.

In continuare Parintele Episcop a aratat rolul pe care l-a avut un sfant roman, Dionisie Exiguul, la intocirea erei crestine. Intrucat vechea biserica din Ortelec era situata inspre iesirea din localitate, multor persoane le era greu sa se deplaseze pe o distanta atat de mare, asa incat s-a luat hotararea ridicarii unei noi biserici mai spre centrul satului. Astfel, in anul 2006 parintele paroh Nicolae Gudea a purces la ridicarea noului locas de cult, lucrari care au fost finalizate in acest an.

In cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Petroniu a hirotonit intru diacon pe tanarul Calin Blaga, urmand ca in duminica urmatoare acesta sa fie hirotonit preot misionar pe seama protopopiatului Zalau, dar cu scopul de a savarsi slujbele bisericesti in biserica veche din Ortelec. Pentru intreaga activitate desfasurata, Preacucernicului Parinte paroh Nicolae Gudea, care este si revizorul contabil al Episcopiei Salajului, i-a fost acordata distinctia Crucea Salajana. De asemenea, Preasfintitul Parinte Petroniu a acordat diplome de apreciere persoanelor care au ajutat in mod special la ridicarea noii biserici.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

03 Septembrie 2013

Vizualizari: 704

Voteaza:

Tarnosirea bisericii noi din parohia salajana Ortelec 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE