Teologii catolici discuta cu cei ortodocsi orientali

 

Teologi reprezentand Biserica Catolica si Bisericile Ortodoxe Orientale sunt reuniti in aceste zile la Roma, pentru a continua seria de discutii inceputa in 2003. Comisia Mixta Internationala pentru Dialogul Teologic intre aceste Biserici reuneste partea catolica cu reprezentanti ai acelor Biserici care s-au rupt de Roma dupa Conciliul de la Calcedon: Bisericile Orientale Copta, Siriana, Etiopiana, Malankareza si Biserica Apostolica Armeana.

 

Aceasta comisie difera de comisia de dialog intre Biserica Catolica si Bisericile Ortodoxe, reunita la Belgrad in septembrie anul trecut, in care catolicii se intalnesc cu acele Biserici care au rupt comuniunea cu Roma in 1054. Discutiile se vor incheia la 3 februarie, desfasurandu-se sub auspiciile Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor. La dialog ia parte si Biserica Catolica Maronita, care a pastrat neintrerupta comuniunea cu Roma, dar si alte Biserici Catolice de rit rasaritean.

Partea catolica este condusa de Cardinalul Walter Kasper, iar cea ortodoxa orientala de Mitropolitul Anba Bishoy al Bisericii Copte. Discutiile se concentreaza pe doua teme mari: problema comuniunii si cea a exercitarii ministerului apostolic in Biserica, informeaza agentia de stiri a Vaticanului.

 

Sursa: catholica.ro

 

.

01 Februarie 2007

Vizualizari: 2872

Voteaza:

Teologii catolici discuta cu cei ortodocsi orientali 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE