Preotii vor deveni consilieri pe probleme de agricultura

 

Potrivit ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Gheorghe Flutur, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, pe langa rolul de duhovnic al enoriasilor, preotul din mediul rural va trebui sa devina si un consilier al taranului pe probleme de agricultura. Declaratia a fost facuta ieri, in cadrul intalnirii pe care a avut-o, la Iasi, cu Inalt Preasfintitul Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si cu participantii la editia din acest an a Conferintei pastoral-misionare a preotilor din Arhiepiscopia Iasilor.

 

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Gheorghe Barbu, a subliniat rolul pe care preotimea romana va trebui sa il aiba in viitor in ceea ce priveste dezvoltarea rurala, in contextul integrarii in Uniunea Europeana. "Trebuie sa recunoastem ca, in ceea ce priveste dezvoltarea satului romanesc, a agriculturii romanesti, mai avem multe de facut. Acest lucru nu il putem face insa fara ajutorul slujitorilor Bisericii.

Acestia trebuie sa fie acea interfata intre ceea ce dorim noi sa facem si ceea ce trebuie sa fie facut in localitatile rurale. Astfel, incepand de anul viitor, in toate satele noastre va trebui sa fie constituite grupuri de initiativa locala, din care sa faca parte si cate un reprezentant al Bisericii", a precizat ministrul de resort. Acesta a completat ca "Romania va primi pana in anul 2.012 aproximativ un miliard de euro pe an de la Uniunea Europeana pentru dezvoltarea agriculturii, iar pentru accesarea acestor bani, oamenii trebuie sa stie sa intocmeasca programe".

 

Pe de alta parte, conform lui Gheorghe Flutur, preotii vor avea misiunea de a organiza periodic intalniri cu fermierii, oferindu-le acestora consultanta de specialitate. Acestia vor trebui sa-i invete pe agricultori de unde sa faca rost de bani pentru dezvoltarea afacerilor in agricultura si care este cea mai indicata cultura pe care ar trebui sa o cultive.

.

24 August 2006

Vizualizari: 1152

Voteaza:

Preotii vor deveni consilieri pe probleme de agricultura 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE