5.000 de pelerini la sfintirea manastirii martirilor


IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si staretul Iustin Parvu au sfintit ieri, de Ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Manastirea Petru Voda, singurul asezamant monahal din Romania dedicat martirilor din inchisorile comuniste. Manastirea a fost ridicata in comuna Poiana Teiului, judetul Neamt, la poalele Muntelui Ceahlau.

Drum blocat de doua zile

La ceremonie au participat si numeroase fete bisericesti de la parohiile si manastirile din Neamt, plus aproximativ 5.000 de pelerini. Inca de luni, drumul care duce la manastire erau blocate de sutele de masini sosite cu credinciosi din toata tara, adusi aici de harul parintelui Iustin, recunoscut drept urmas al parintelui Cleopa, de la Manastirea Sihastria.



Manastirea Petru Voda este acum loc de pelerinaj pentru credinciosii din toata tara. „Nu este numai meritul meu. Calugarii, preotii din manastire, credinciosii care m-au sprijinit, toti, cu ajutorul lui Dumnezeu, am facut posibil acest lucru. Asa si trebuie sa fie, credinta dreapta nu trebuie lasata sa moara. Iar credinta poate sa faca minuni. Cand privesc in jur, la manastire, la natura, la oameni, ma simt ca si cand as fi la Athos”, spunea staretul manastirii.

Parintele Iustin, 19 ani la inchisoare

Parintele Iustin Parvu s-a nascut pe 10 februarie 1918. A participat la luptele din cel de-al doilea razboi mondial, ajungand pana la Don. Dupa lasarea la vatra, a urmat cursurile Seminarului Roman, absolvind in 1945, an in care a fost arestat si condamnat politic la 12 ani inchisoare, pedeapsa prelungindu-se pana in 1964. „Odata ne-au aliniat si ne-au intrebat care mai crede in Dumnezeu. Am pasit in fata si am mai capatat un spor de pedeapsa”, isi aminteste staretul Iustin. Dupa iesirea din inchisoare, a slujit ca monah la manastirile Secu si Bistrita. In 1992 a inceput construirea Manastirii Petru Voda, pe care a dedicat-o martirilor din inchisorile comuniste.

.

09 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1738

Voteaza:

5.000 de pelerini la sfintirea manastirii martirilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE