Maica Irina Cornici a fost deshumata

Cadavrul Irinei Cornici, calugarita de 23 de ani de la Manastirea Tanacu care a murit in chinuri groaznice in timpul unui ritual de exorcizare, a fost dezgropat ieri, la Perini, in judetul Vaslui. Deshumarea a venit ca urmare a contestarii de catre avocatii apararii a modului in care s-a facut prima expertiza medico-legala, la Vaslui.

Pentru a preintampina un posibil scandal, dupa ce au fost instiintati ca fostul duhovnic Corogeanu ar putea fi linsat de sateni daca isi face aparitia in zona, in Perini au fost adusi zeci de politisti si jandarmi. Doi legisti de la Institutul din Iasi, asistati de doi procurori de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au inceput deshumarea, in jurul orei 10.30, sub privirile furioase ale parintilor Irinei si  ale localnicilor adunati in cimitir.



„Speram ca prin aceasta exhumare sa se stabileasca exact cauza mortii Irinei Cornici. Acum, Parchetul isi reface probele pentru proces. Pana acum, nu au fost respectate conditiile de procedura, este clar. In privinta preotului Corogeanu, am decis sa nu vina aici pentru ca, in mod sigur, ati fi vazut altfel de scene.”, a declarat Maria Ilisei, avocatul celor cinci fosti calugari.

Teo Popescu

.

22 Septembrie 2005

Vizualizari: 2262

Voteaza:

Maica Irina Cornici a fost deshumata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE