Biblii pentru detinuti, batrani si copii din partea SBIR

In perioada 30 iunie-1 iulie 2009, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, Societatea Biblica Interconfesionala din Romania in colaborare cu Sectorul social-filantropic „Diaconia“ din cadrul Centrului Eparhial Iasi deruleaza Proiectul „Carte religioasa pentru persoanele din institutiile de ocrotire sociala“.

In cadrul acestui proiect, Societatea Biblica Interconfesionala din Romania (SBIR) a adus si distribuit carti precum Biblia, Noul Testament, precum si alte brosuri cu caracter religos. Prima institutie care s-a bucurat de astfel de daruri a fost Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, unde au fost impartite editia Noul Testament cu Psalmi, precum si mai multe brosuri in care detinutii sunt indemnati sa traiasca cu speranta ca Dumnezeu ii iubeste.

Pe langa Penitenciarul din Iasi, reprezentantii Diaconia si SBIR au mai vizitat in aceste zile Caminul de batrani „Sf. Cuvioasa Parascheva“ din Iasi.

Varstnicii de aici au fost incantati de darurile primite, pentru ca bibliile au fost editate special pentru ei, cu litere mari. Bibliile distribuite au fost tiparite cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, o parte dintre aceste Biblii au intrat in dotarea bibliotecii caminului, pentru a fi folosite la toate activitatile cu caracter religios desfasurate de preotul misionar, de bolnavi sau de ceilalti misionari, ca voluntarii din Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania, filiala Iasi.

SBIR a oferit Biblii si Centrului de Formare si Consiliere „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil“ din Iasi, cu mentiunea ca o parte din ele sa ramana in cadrul centrului, iar alta parte sa fie distribuita beneficiarilor. In cadrul acestui proiect au mai primit Biblii copiii de la Centrul de zi „Mia Casa“ de la Barnova, care au fost indemnati sa citeasca aceste carti pentru a-si fixa cunostintele.

Pentru ca proiectul este in desfasurare, in perioada urmatoare vor mai fi vizitate si alte camine de batrani, precum si Penitenciarul din Botosani. Tot reprezentantii SBIR au adus si Epistola catre Corinteni si Faptele Sfintilor Apostoli pentru Asociatia nevazatorilor din Iasi, tiparite in limajul Braille. In ultimii ani, SBIR a distribuit peste 10.000 de Biblii, Noul Testament si Psaltiri, in 20 de penitenciare din tara, dar si in alte institutii de ocrotire sociala. Sub indrumarea preotilor din penitenciare detinutii au beneficiat de consiliere duhovniceasca.

Sursa: mmb.ro

.

25 Ianuarie 2012

Vizualizari: 1062

Voteaza:

Biblii pentru detinuti, batrani si copii din partea SBIR 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE