Biserica Ortodoxa Romana este alaturi de cei care sufera de pe urma inundatiilor


PF Parinte Patriarh Teoctist a reinnoit ieri, in cadrul cuvantului de invatatura rostit la Catedrala patriarhala din Bucuresti, cu prilejul oficierii Sf. Liturghii, apelul la solidaritate cu cei aflati in suferinta de pe urma inundatiilor: 'Reinnoim apelul nostru sa reincepem colecta pentru sinistrati, de fapt apelul nostru care l-am facut la primele inundatii nu l-am incetat niciodata. Si aici in Catedrala si in toate bisericile vom continua cu putinul fiecaruia, cu cat ne-a lasat noua Dumnezeu, ca sa contribuim cu ceva la acesti copii, la tineri, la parinti care au ramas fara numic'.

De asemenea, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, s-a rugat sambata la Iasi, impreuna cu toti credinciosii care au participat la Pelerinajul de Florii, pentru ajutorarea celor afectati de inundatii: 'Pelerinajul de Florii din anul acesta 2006 ne cheama sa ne rugam lui Dumnezeu si pentru toti cei ce sunt acum afectati de furia inundatiilor sau de alte incercari si necazuri. Sa ajutam dupa putinta pe toti cei care au nevoie de sprijinul nostru.

Dorim tuturor slujitorilor sfintelor altare si tuturor credinciosilor nostri ca sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim sa le aduca bucurie si binecuvantare in suflet si in casa'.

PS Ambrozie, episcop al Giurgiului, Giurgiul fiind un judet riveran Dunarii si in care populatia este afectata in fiecare an de inundatii, a facut rugaciuni speciale in aceste zile pentru apararea de calamitati. De asemenea, PS Ambrozie a reamintit faptul ca Biserica Ortodoxa Romana este mereu alaturi de cei aflati in suferinta: 'Duminica, la Catedrala episcopala am facut slujba de Florii la care au participat si autoritatile de la Prefectura, de la Consiliul Judetean, de la Primarie si am facut rugaciuni ca Dumnezeu sa ne intareasca din aceste calamitati, cum de altfel s-au facut in toate bisericile si manastirile din Patriarhia Romana. Biserica Ortodoxa Romana, prin Patriarhia Romana, prin Episcopiile care formeaza Patriarhia Romana, se va implica si de data aceasta prin acele programe, prin campania 'Invinge Apele'. Sunt convins ca se vor face programe de ajutorare a celor care sunt in aceste momente in suferinta. Am discutat cu protopopii, cu preotii pe care-i pastoresc si cu credinciosii care au posibilitati materiale, sa ne implicam in acele zone care sunt afectate, dar in mai mica masura decat in alte localitati, cum s-a intamplat la Mehedinti, la Caras Severin, cum am aflat prin intermediul mass-mediei. Biserica este solidara cu cei aflati in suferinta si sunt convins ca va da o mana de ajutor'.

.

19 Aprilie 2006

Vizualizari: 1773

Voteaza:

Biserica Ortodoxa Romana este alaturi de cei care sufera de pe urma inundatiilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE